Siden brexit-avstemmingen i slutten av juni er Oslo Børs opp rundt åtte prosent. Ifølge Investtechs innsidebarometer har ikke direktører, styremedlemmer og andre nøkkelpersoner i de børsnoterte selskapene vært mer positive siden 2012. Også optimismen hos investorene er stor, og økende, med hausseindekser godt over 60 prosent. Hovedindeksen ligger allerede i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Om nå også motstanden ved 623–634 poeng blir brutt, kan det bli riktig så hyggelig utover høsten.

Det farmasøytiske selskapet Photocure har utløst optimisme hos investorene. På bildet demonstreres et av selskapets prosjekter, en lysbehandling av kviser.
Det farmasøytiske selskapet Photocure har utløst optimisme hos investorene. På bildet demonstreres et av selskapets prosjekter, en lysbehandling av kviser. (Foto: Elin Høyland)
Vi har funnet frem til et knippe små selskaper der kursbildet nå indikerer at interessen og optimismen hos investorene er økende. Her er risikoen høy, men kursen vil lett gå flere titall prosent om det positive børsklimaet fortsetter.

• Photocure har gått sidelengs mellom cirka 33 og 45 kroner i mer enn ett år. Kursen har de siste ukene igjen steget opp mot taket i en svakt stigende rektangelformasjon, der motstanden lå rundt 47 kroner.

I slutten av forrige uke brøt kursen motstanden her, noe som indikerer økende optimisme hos investorene og har utløst et kraftig kjøpssignal. Statistisk gir kjøpssignaler fra rektangelformasjoner på Oslo Børs god kommende kursutvikling. Kortsiktig er trenden også stigende, og volumutviklingen er dessuten meget positiv.

• Axactor har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend på kort sikt og fortsatt sterk utvikling indikeres. Trendbruddet forsterkes av positiv volumbalanse og høy RSI-verdi, 89 poeng, viser at det er positivt momentum i aksjen. Kursen ligger nå innenfor en rektangelformasjon, med støtte på 1,72 kroner og motstand på 2,34 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning.

Styreleder Einar J. Greve og konsernsjef Endre Rangnes kjøpte seg opp i selskapet for henholdsvis cirka ni og en million kroner i midten av april, noe som indikerer at aksjen er fundamentalt billig.

• Nordic Nanovector ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt og en videre oppgang indikeres. Kursen er imidlertid nær den horisontale motstanden ved cirka 28 kroner, der investorene har sett kursen vende ned ved flere tidligere anledninger, noe som også nå utgjør en risiko for reaksjon tilbake. Om kursen i stedet skulle bryte opp, vil imidlertid et kraftig kjøpssignal bli utløst. Aksjen kan da lett gå ytterligere 20 til 40 prosent i løpet av et par uker.

Nordic Nanovector viser et sterkt positivt momentum på kort sikt og også volumutviklingen er positiv. Dette indikerer økende kortsiktig optimisme, god mulighet for et brudd opp, og aksjen anses som en god kortsiktig kjøpskandidat.

• Dof falt kraftig på begynnelsen av sommeren, men har de siste månedene bunnet ut og etablert en svakt stigende trend på kort sikt. Det er motstand ved den tidligere toppen ved 1,19 kroner, noe som utgjør en risiko for en ny reaksjon ned. Volumet har imidlertid økt på de siste dagers oppgang og volumutviklingen er positiv. En sluttkurs over 1,19 kroner vil signalisere et ytterligere løft i optimismen og utgjøre et nytt kjøpssignal. Aksjen kan da i tilfelle fort gå flere titall prosent, så oppsiden er god.

Vi anser dermed oppsiden i forhold til risiko å være svært positiv, spesielt når vi også tar med at Dof er maksimalt positiv på innsidehandler, noe som indikerer at den er fundamentalt billig.

Geir Linløkken er forskningssjef i Investtech.com som utarbeider Teknisk analyse for Dagens Næringsliv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.