Hovedindeksen på Oslo Børs ligger innenfor en stigende trendkanal, og videre oppgang innenfor denne indikeres.

Indeksen tester imidlertid motstanden rundt 623 punkter, og dette kan gi en reaksjon ned på kort sikt. Hausseindekser på rundt 60 prosent viser at det er en grunnleggende optimisme i markedet, og innsiderne i de børsnoterte selskapene har rapportert dobbelt så mange kjøp av aksjer i egne selskap som salg den siste måneden. De tekniske forholdene gjør derfor at vi i Investtech er svakt positive til markedet fremover selv om september statistisk sett er en svak måned på Oslo Børs.

Denne uken har vi sett nærmere på tre aksjer hvor optimismen er rådende, og der oppsiden er høy.

Selv om september statistisk sett er en dårlig måned på Oslo Børs er det optimisme å spore.
Selv om september statistisk sett er en dårlig måned på Oslo Børs er det optimisme å spore. (Foto: Per Ståle Bugjerde)
Norsk Hydro

Norsk Hydro ligger i øvre del av en stigende trendkanal, og dette kan gi en kortsiktig reaksjon ned. Trenden indikerer imidlertid videre oppgang på sikt, og aksjen har i tillegg god støtte rundt 34 kroner. Den positive volum­balansen forsterker den stigende trenden, og viser at markedet gjennomgående er mer positivt enn negativt til aksjen. Aksjen har ikke noe motstand over dagens kursnivå i det mellomlange chartet.

Hexagon Composites

Komposittbeholderprodusenten Hexagon Composites ligger innenfor en stigende trendkanal som ble innledet for ett år siden. Kursen har nå brutt opp gjennom taket i en rektangelformasjon, og selv om kursen falt litt tilbake etter at kursmålet på 27,50 kroner ble nådd, signaliserer formasjonen fortsatt positiv utvikling.

Aksjen styrkes i tillegg av positiv volumbalanse. På mellomlang sikt er det ikke motstand over dagens kursnivå, mens det ligger god støtte rundt 26,30 kroner ved en reaksjon tilbake. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Vardia Insurance Group

Vardia Insurance Group har brutt opp gjennom det tidligere motstandsnivået ved 56 øre, og fortsatt opp fra en fallende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres. Det ligger lite motstand før ved 1,27 kroner, mens det er god støtte rundt 56 øre ved en reaksjon tilbake.

Positiv volumbalanse, det vil si at omsetningen i aksjen er høyere på dager med kurs- oppgang enn på dager med kursnedgang, viser at kjøperne er mer aktive enn selgerne. Dette styrker aksjen på kort sikt.

Fredrik Tyvand, analytiker i Investtech.com som utarbeider Teknisk analyse for Dagens Næringsliv

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.