Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Brendan Warn fra selskapet BMO Capital Markets var svært fornøyd med tallene Statoil leverte i London onsdag formiddag. Foto: Per Thrana
Brendan Warn fra selskapet BMO Capital Markets var svært fornøyd med tallene Statoil leverte i London onsdag formiddag. Foto: Per Thrana les mer

Energi

– De er langt mer konkurransedyktige

Blant aksjeanalytikerne i London var mottagelsen av Statoils budskap god onsdag. 132 registrerte tilhørere stilte opp for å høre på Sætre, stort sett menn i dress.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– De er langt mer konkurransedyktige. Jeg dekker de andre store oljeselskapene. De viser at de i alle fall er konkurransedyktige med lignende selskaper, sier olje- og gassanalytiker Brendan Warn i BMO Capital Markets til DN i en pause.

– Norsk sokkel er konkurransedyktig nå som basseng. Det har vært en stor forbedring. Hvis du har fulgt med lenge, vet du hvilke forferdelige kostnadsøkninger det var på norsk sokkel. Når de nå får break-even ned i 20 dollar fatet i nye felter, er det fremgang. Det viser motstandskraft, sier Warn.

Statoil, årsresultat 2017 (i millioner USD) 2017 2016 Endring
Omsetning 61187 45873 33,4 %
Driftsresultat (ebit) 13771 80 17113,8 %
Resultat før skatt 4598 -2902 -%

Også fra norske analytikere, som stort sett fulgte presentasjonene på nett-tv, var mottagelsen god. Anders Holte i Danske Bank anbefaler kjøp. Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets er mindre skeptisk enn på lenge. Trond Omdal i Arctic er bent frem entusiastisk. Han viser til at Statoil nå antyder at selskapet med dagens oljepris vil ha en organisk fri kontantstrøm på 24 milliarder dollar fra 2018 til 2020 før oppkjøp og utbytte.

– Det skulle tilsi en Statoil-aksjekurs på 250 kroner, skriver Omdal i et notat.

Statoil-kursen endte i går på over 182 kroner etter en oppgang på nesten 4,6 prosent.(Vilkår)

Investor Oljeproduksjon Oljeprisen Energi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.