I august steg prisene med 2,3 prosent, noe som korrigert for normale sesongsvingninger er en nedgang på 0,4 prosent. Dette er langt svakere augusttall enn vanlig.

Et soldig unntak var eneboligprisene, som steg hele 6,8 prosent fra juli til august i år. Det gir 13,6 prosent høyere priser enn for ett år siden.

- Den store prisveksten på eneboliger er på mange måter den motsatte effekten av tallene vi så i juli, sier advokat Torbjørn Ek.

Da falt prisene på eneboliger med seks prosent.

- Blir prisvinner
- Volumvarene rammes fortest, men de gode objektene går - og vil fortsette å gå - bra. Vi er forberedt på at vi kan få en priskorreksjon i boligmarkedet. Og ettersom prisene kan svinge ned, råder vi ikke folk til å kjøpe bolig nå, hvis de på kort sikt kan bli nødt til å gå ut av markedet, sier Ek, som har spesialisert seg på å selge dyre boliger på Oslos vestkant.

Han tror eneboliger blir en prisvinner i høst.

- Objektene som kommer ut nå er gode. Mange vil ha, men få vil selge eneboliger. Og etter som det er så få eneboliger på markedet, tror jeg disse boligene vil få de den sterkeste prisutviklingen fremover, sier Ek.

Prisene drives oppover fordi det er mange på kjøpersiden i markedet nå, mener han.

- Vi har fortsatt de som ikke fikk kjøpt i vår. I tillegg har vi de som har kommet til i høst, sier Ek.

- Godt i det øvre segmentet
Ek mener markedet i det øvre segmentet, som han tallfester til over 10-15 millioner kroner, er «uendret godt».

- De billige leilighetene er i stor grad lånefølsomme, men slik er det ikke når det gjelder dyre boliger. Kjøperne i denne prisklassen har som regel en langt større andel egenkapital, og er nok mer opptatt av svingninger på børsen. Og selv i urolige tider som dette, mener nok mange av disse at nedgangen på børsen er en god kjløpsmulighet, sier Ek.

- Mer selektivt
Likevel tror han det blir et mer selektivt marked.

- I en lang periode har folk betalt gullpriser for sølvvarer. Nå fremover blir det slik at folk betaler gullpriser for gullet og sølvpriser for sølvet, sier Ek.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.