Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Privatøkonomi

Kutter moms på frukt og grønt

Kiwi Norge vil teste om lavere priser på frukt og grønt får oss til å handle sunt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I et forsøk på å finne metoder som øker forbruket av frukt og grønnsaker vil dagligvarekjeden Kiwi redusere prisene med et beløp tilsvarende matmomsen i drøye tre måneder i alle kjedens 413 butikker over hele landet. Det melder NTB i en pressemelding.

Kiwi-eksperimentet skal finne ut hvor mye forbruket av frukt- og grønt øker når prisen reduseres.

Nasjonalt råd for ernæring sier at dersom matmomsen fjernes på frukt og grønnsaker, vil forbruket øke med 10 prosent. Kiwi-eksperimentet skal teste om ekspertenes utredninger stemmer med praksis. Dette innebærer at alle de 413 Kiwi-butikkene reduserer prisene på alle frukter og grønnsaker med 14 prosent fra og med torsdag 27. september og til 1. januar 2008..

Frukt- og grønnsaksforbruket må øke

I følge regjeringens handlingsplan for et sunnere kosthold i befolkningen (2007 -2011) "Oppskrift på et sunnere kosthold", burde nordmenn i gjennomsnitt spise dobbelt så mye frukt og grønnsaker hver dag. Nordmenn spiser 380 - 400 gram frukt og grønnsaker per dag, mens kostholdsanbefalingene er et forbruk på 780 gram. I handlingsplanen har Regjeringen satt som mål å øke forbruket av frukt og grønnsaker med 20 prosent.

-Vi ønsker å bidra til at nordmenn spiser sunnere, og ikke minst øker forbruket av frukt og grønnsaker. Som nest største dagligvarekjede i bransjen synes vi det er viktig å bidra gjennom å gjøre sunne valg enkelt. Vi håper Kiwi-eksperimentet skal bidra til mer kunnskap om hvordan vi kan oppnå et sunnere kosthold, sier Per-Erik Burud, administrerende direktør i Kiwi Norge AS

Kiwi har 2 millioner kunder i uka. Kiwi-eksperimentet vil gi datagrunnlag fra 26 millioner kundetransaksjoner. Resultatene vil være landsdekkende og kan brytes ned på regioner og varegrupper. Resultatene fra eksperimentet vil bli rapportert til Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Privatøkonomi Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer