Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tidligere i år kjøpte Statoil dette hyttetun på Geilo for 30 millioner kroner, som er ny prisrekord i den norske fjellheimen.
Tidligere i år kjøpte Statoil dette hyttetun på Geilo for 30 millioner kroner, som er ny prisrekord i den norske fjellheimen. les mer

Privatøkonomi

Geilo banker Hafjell

Geilo utklasser Hafjell i konkurransen om å være Norges mest eksklusive vinterdestinasjon.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Geilo har nå de dyreste enkelthyttene, de høyeste gjennomsnittsprisene og de dyreste byggeprosjektene.

Geilo og Hafjell har knivet om å være Norges mest eksklusive vintersportssted i en årrekke. Tidligere har Hafjell trukket det lengste strået med flest prisrekorder og høyest gjennomsnittspriser, men nå er bildet snudd helt på hodet. Hittil i år har Hol kommune, med fjelldestinasjonene Geilo og Ustaoset, klart høyere gjennomsnittspriser enn Øyer kommune, med vintersportsstedet Hafjell.

- Hol har klart høyere gjennomsnittspriser på fritidsboliger i første halvår med 3,7 millioner mot i overkant av 2,2 millioner kroner for Øyer. Tidligere år har det vært motsatt med høyere gjennomsnittspriser i Øyer enn i Hol, sier partner Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret.

Les flere saker i Hyttespesial:
Avventende i fjellheimen
Siler ut hyttekjøperne

Geilo har prisrekordene
Ikke nok med det. Prisrekordenes tid på Hafjell ser foreløpig ut til å være over. Tidligere i år kjøpte Statoil et hyttetun på Geilo for 30 millioner kroner, som er ny prisrekord i den norske fjellheimen.

Ifjor kjøpte tidligere bilforhandler Jens Petter Teigland med familie, fra Bergen, ny hytte på Geilo for 20,5 millioner kroner, Norges andre dyreste fjellhytte gjennom tidene.

Konkursboet til korrupsjonstiltalte Frank Murud fikk 17,5 millioner kroner for denne hytta.
Tidligere i år betalte barnehagemillionær Rolf Tore Andersen fra Bergen 17,5 millioner kroner for en ny hytte på Geilo, den fjerde dyreste fjellhytten gjennom tidene, og den andre dyreste hittil i år. Selger var korrupsjonstiltalte Frank Muruds konkursbo.

På Hafjell, derimot, er det ikke registrert omsatt en eneste hytte til over ti millioner kroner i år.

Tips oss om hyttesaker!

Gamle penger vinner
- Det kan se ut som om gamle penger på Geilo vinner over nye penger på Hafjell, sier Øye ved Prognosesenteret.

Geilo har lenge vært kjent for å tiltrekke seg den såkalte nikkersadelen med gamle penger. Nå er det imidlertid nyrike Jan Haudemann Andersen som står bak årets dyreste hytteprosjekt på Geilo, og trolig også i Norge, med en ny giganthytte i Geilo Fjellandsby. Kostnadene skal beløpe seg til flere titalls millioner kroner, og i ferdig tilstand kan hytta få en markedsverdi på over 40 millioner kroner.

Se DN.tv:
Flytrafikken til fjellet tar av

For to år siden ferdigstilte Reidar Michaelsen, tidligere sjef i seismikkselskapet PGS, en ny hytte i det samme nabolaget. Også hans hytte har en mulig markedsverdi på over 40 millioner kroner.

Gjelsten vinner fortsatt

Bjørn Rune Gjelstens hyttepalass på Hafjell.
De forannevnte byggeprosjektene på Geilo er ikke enkeltstående eksempler. På Hafjell, derimot, bygges det knapt rekorddyre hytter lenger. De nyeste og dyreste hyttene på Hafjell ligger på Bjørn Rune Gjelstens utsolgte leilighets- og tomteprosjekt Lunnstaden, men etter det Dagens Næringsliv erfarer kan ingen av disse hyttene måle seg med de nye hyttene på Geilo.

Som en liten trøst kan imidlertid Hafjell fortsatt skilte med den dyreste enkelthytta. Bjørn Rune Gjelstens hyttepalass på Hafjell har et areal på nærmere 1000 kvadratmeter, på over 12 mål tomt. Anslått markedsverdi ligger på over 50 millioner kroner. Det kan fortsatt ingen hytter på Geilo måle seg med.

Les mer om fritidsboliger på DN.no Privatøkonomi

Privatøkonomi Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.