Det skriver forbruker.no.

Forsikringsgiganten har nå den klart laveste renten på slike boliglån. Selskapet er alene om å tilby nominell rente under seks prosent, mens den effektive renten blir 6,1 prosent ved kvartalsvis nedbetaling over 15 år.

DnB Nor tilbyr, som en av flere banker, en nominell rente som er 0,4 prosentpoeng høyere enn KLPs. Det betyr at du sparer 4000 kroner før skatt for hver million i lån du flytter fra disse bankene til KLP.

Store forskjeller
De største bankene var raske med å sette opp rentene etter at Norges Bank hevet styringsrenten for snart en måned siden. Mange andre banker har tatt seg bedre tid.

KLP er blant dem som allerede har hevet renten, men som likevel ligger på samme nivå som mange andre banker gjorde før renteøkningen. Konserndirektør Aage Schaanning har en enkel forkl#229 på hvorfor KLP er så billig.

- God plassering
- Vi synes boliglån innenfor 60 prosent av kjøpesum er en veldig god plassering av pensjonspengene våre. Vi vil ha mer boliglån enn vi har i dag, og vi har ikke noe distribusjonsapparat, så da må vi bruke pris, sier han til forbruker.no.

Hvis du skal låne mindre enn to millioner kroner, er det Din Bank som er førstevalget nå, med en nominell rente på 6,1 prosent. Den effektive renten blir 6,28 prosent. DnB Nor ligger til sammenligning på 6,77 prosent effektiv rente for sammenlignbart lån.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.