- Vi er skikkelig lei det der, altså, sier Jan Ingvald Jansrud, markedssjef i Gudbrandsdal Energi AS.

Nok en gang må han konstatere at et annet selskap enn hans eget kan slå seg på brystet etter å ha gått til topps på BIs årlige kundetilfredshetsbarometer innenfor bransjen strømleverandører.

- Men det er jo vi som er prisvinnerne. Det er vi som har femdoblet kundemassen. Det er vi og Ustekveikja Energi som topper listen over strømselskaper folk er fornøyd med på TNS Gallups spørreundersøkelse. Men på BIs blir begge holdt utenfor. Det er useriøst, altså, sier en engasjert markedssjef.

Nå har strømleverandøren fått nok. De anmelder Norsk Kundebarometer - BI til Forbrukerombudet for villeding av kunder.

- Vi kan ikke skjønne hvorfor BI, når de først lager en slik undersøkelse, ikke kan gå ut å gjøre en skikkelig jobb. Det har irritert oss i flere år, sier Jansrud.

Størrelsen som teller
Men på BI i Nydalen har de ikke dårlig samvittighet for å utelate et selskap som andre undersøkelser viser at er meget populært blant folk.

- Det er en veldig enkel forkl#229 på det. Vi måler de største aktørene innenfor bransjene, helt uavhengig av produkt eller pris. Det er størrelsen som spiller inn. Der er ikke sånn at vi nekter noen å komme inn, det går rett og slett på størrelsen på selskapet, sier Prosjektleder Pål Rasmus Silseth til DN.no.

Han mener det er metodiske hensyn som ligger bak utsilingen av de mindre selskapene.

- Det handler om at det ikke er nok intervjuer med kundene i de små selskapene. Og i strømbransjen er det veldig mange små aktører, slik at det ikke er nok respondenter som svarer på de forskjellige. Det samme gjelder for så vidt bankbransjen, der det også er veldig mange små aktører som derfor ikke kommer med, sier Silseth.

At Norsk Kundebarometer - BI kun måler de største på denne bakgrunnen, har markedsdirektøren i Gudbrandsdal Energi ingen forståelse for.

- Nei, vi har ikke det. TNS Gallup klarer jo å gjøre undersøkelsen uten å ekskludere noen. BI går ikke engang ut og opplyser om at de ikke undersøker alle, og det er villedende, sier Jan Ingvald Jansrud.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.