Fribeløpet i arveavgiften må dobles, mener Norsk Pensjonistforbund - og får støtte fra opposisjonspartiene.

Forbundet mener fribeløpet bør øke i samsvar med boligprisene.

- Svært mange eldre mennesker fortviler i dag over at de ikke har mulighet til å videreføre barndomshjem og familiehytter til sine nærmeste, på grunn av arveavgiften, sier Harry Jørgensen, leder i Norsk Pensjonistforbund, til Pressenytt.

Samtidig som boligprisene har økt kraftig, ligger fribeløpet for hva man kan arve avgiftsfritt fremdeles på 250.000 kroner. Beløpet har ikke blitt justert på mange år.

- Umulig å arve
- Med dagens boligpriser blir det rett og slett umulig for mange å arve hus og hytter fra sine foreldre eller besteforeldre, sier Jørgensen.

Sammen med Norsk Pensjonistforbund fremmer han nå et krav om at fribeløpet må økes til 500.000 kroner.

Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner, gir sin støtte til kravet:

- Høyre ønsker over en periode å fjerne hele arveavgiften. Den rammer i dag veldig mange helt vanlige familier, ved at folk må selge barndomshjem eller en kjær hytte fordi de ikke har råd til å arve, sier Sanner.

Også Venstre har ved flere anledninger tatt til orde for et forslag i tråd med det Norsk Pensjonistforbund nå fremmer. Partiet ønsker også fritak på avgift ved arv av hjem og hytter innad i familien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.