Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Eiendomsmegler 1 Geilo
Eiendomsmegler 1 Geilo les mer

Privatøkonomi

Her er Norges heteste hyttested

Gamle penger, høy status, lett tilgjengelig. Sjekk hvor hytte-adelen holder hus.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

  Geilo er fortsatt landets soleklart mest eksklusive vinterdestinasjon.

For så langt i år er prisene for fritidseiendommer omsatt i Hol kommune, med vinterdestinasjonene Geilo og Ustaoset, klart høyere enn i Øyer kommune, der Hafjell ligger.

Mens gjennomsnittprisen i Hol kommune første halvår i år er 3,36 millioner kroner, koster gjennomsnittshytta i Øyer kommune 2,47 millioner kroner.

Se topp ti-listen nedenfor!

- Steder med gammel profil, som Geilo, vil stå seg bedre i turbulente tider, sier partner Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

- Mer utsatt
Øye kan likevel ikke se at boligprisfallet, renteøkningene og finanskollapsen har trukket med seg hyttemarkedet.

Hytteekstra: Hver dag frem mot høstferien kjører DN.no en serie med saker som retter fokus mot markedet for fritidsdeiendommer i den norske fjellheimen.

- Selv om omsetningen av fritidseiendommer har falt litt i år, har hytteprisene fortsatt å stige. På Geilo gjelder det som litt spissformulert kan kalles «gamle penger». Hafjell har vel også fått en viss status etter hvert, men er fortsatt en ny destinasjon, slik at området er mer utsatt for svingninger i konjunkturbildet. Men Hafjell kan selvsagt oppnå noe av den samme statusen over tid, sier Øye.

Sjekk prisene i din hyttekommune

Midt i mellom
Selv om markedet er betydelig roligere enn i fjor, selger eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo fortsatt unna hytter til et tosifret antall millioner.

  - Prisforspranget skyldes kort og godt at Geilo har togforbindelse helt frem, og at vi ligger midt mellom storbyene Oslo og Bergen. I tillegg er det den skidestinasjonen med lengst historie, og mange av de som kom hit først var jo ganske velbemidlede, sier Haatuft.

Millioneiendommene selges unna
Ifølge Norges Eiendommer er det så langt i år registrert solgt ni hytter over fem millioner kroner på Geilo. Tre av disse gikk for over ti milioner kroner. Den dyreste gikk for 16 millioner.

På Hafjell er det registrert solgt åtte fritidseiendommer til fem millioner kroner eller mer. To av disse gikk for over ti millioner kroner. Den dyreste kostet 15,5 millioner kroner.

Trolig er det solgt flere, etter som det er et etterslep i innrapporteringen til eiendomsregisteret.

- Bare den siste uken har vi solgt tre hytter mellom seks og fjorten millioner kroner, sier Haatuft.  Related content

- Trendavhengig
Trysil kommer på tredjeplass over listen over landets dyreste fjellhyttekommuner. Der koster en gjennomsnittlig fritidsbolig 2,45 millioner kroner. Hakk i hel følger Hemsedal med 2,34 millioner kroner.

- Det er litt overraskende at Trysil komer såpass høyt opp. Der er det bygget mye myntet på massemarkedet. Hemsedal har hatt sine opp- og nedturer, og er litt trendavhengig. Det har kanskje ikke hjulpet at stedet de siste årene har fått rykte seg å være et partysted. For det er som regel ikke de som har råd til å kjøpe hytte der som drar dit for feste, sier Øye. 

Kilde: Statistisk sentralbyrå

Tips oss om hyttesaker!

Privatøkonomi Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.