Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Illustrasjonsfoto. Johansen, Erik, Scanpix
Illustrasjonsfoto. Johansen, Erik, Scanpix les mer

Privatøkonomi

Norge er dollarmillionærenes land

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Norge er det landet i verden med flest dollarmillionærer per 1000 innbyggere, viser den årlige undersøkelsen over verdens rikeste personer - World Wealth Report - fra Capgemini og Merril Lynch, melder Ritzau Finans.

I undersøkelsens opptelling av dollarmillionærer inngår kun investerbare penger. Det vil si at for eksempel boliger og biler ikke regnes med.

Totalt har 85.300 nordmenn en investerbar formue over den eksklusive grensen på 1 million dollar, som gjør personene til såkalte "High Net Worth Individual".

Antallet norske HNWIs tilsvarer 17 per hver tusende nordmann. Året før hadde 75.000 nordmenn en investerbar formue på over 1 million dollar.

Til sammenligning er det 10 dollarmillionærer for hver tusende innbygger i USA, 14 i Japan, 11 i Tyskland og 8 i Danmark.

Asia forbi Europa
Det høyeste antall dollarmillionærer finnes i USA, der 3,1 millioner mennesker har en investerbar formue på mer enn 1 million dollar. Det er en økning på 230.000 fra 2009.

2011-utgaven av World Wealth Report viser også at Asia har passert Europa når det gjelder antall dollarmillionærer, med henholdsvis 3,3 millioner og 3,1 millioner HNWIs. Antall dollarmillionærer i Kina økte med 12 prosent til 534.500 ifjor.

Globalt vokste antall dollarmilllionærer med 8,3 prosent til 10,9 millioner ved utgangen av 2010.

Tilsammen sitter de ifølge rapporten på over 42.700 milliarder dollar, tilsvarende 40 prosent av den samlede formuen i verden.

Les også: Til banken for å bli kvitt penger

- De superrikes triumf

- Boligen gjør deg aldri mer rik

Bjørn Kjos er Norges mest populære riking

Privatøkonomi Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.