Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Stein Erik Hagen får rive den eksisterende hytta på øya Ropen i Kragerøskjærgården. Bildet er fra hans nåværende landsted i Kragerø. Rolf Støen
Stein Erik Hagen får rive den eksisterende hytta på øya Ropen i Kragerøskjærgården. Bildet er fra hans nåværende landsted i Kragerø. Rolf Støen les mer

Privatøkonomi

Koster trolig 25 mill: - Jeg ønsker en mindre hytte

Milliardær Stein Erik Hagens (56) hytteprosjekt på øya Ropen i Kragerø-skjærgården vil trolig koste rundt 8 millioner kroner å bygge. - Jeg ønsker en mindre hytte og sted og å komme nærmere barna og deres hytter, sier Hagen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Igår skrev DN.no at bygningsrådet i Kragerø kommune nå har gitt milliardær og Orkla-aksjonær Stein Erik Hagen endelig klarsignal til å bygge ny og nøktern hytte på øya Ropen.

Les saken: Hagens nye ferieperle endelig godkjent

Sommeren 2011 ga Stein Erik Hagen 16 millioner kroner for den lille holmen Ropen i Kragerø-skjærgården.

Prisantydningen var 12 millioner kroner for den 25 mål store øya, som i tillegg omfatter flere holmer og skjær.

 

Hagen ville opprinnelig bytte ut storslagen funkis på Røssholmen med enkelt «sørlandshus» på lille Ropen, men ikke enkelt nok – for i mai i fjor avslo kommunen søknaden fordi hytta var for massiv.

Dermed sendte Hagen inn en ny søknad der den tradisjonelle utformingen av hytta er forlatt til fordel for et bygg med vesentlig lavere mønehøyde enn på hytta som står der idag.

- Jeg ønsker en mindre hytte og sted og å komme nærmere barna og deres hytter, sier Hagen til DN.

- Det er hyggelig at det har blitt godkjent, legger han til.

Selger gamlehytta
Han ønsker ikke å kommentere hva perlen vil koste å bygge ut, ei heller hvilke konkrete planer han har for interiør og brygge.

- Om vi starter å bygge i år eller neste år, gjenstår å se, sier han.

Hagen, som kontrollerer det børsnoterte konglomeratet Orkla, har fra før av en hytteperle på Røssholmen i Kragerø-skjærgården verdsatt til 50 millioner kroner. Den er nå til salgs.

 

Dyre materialer
Eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik & Partners anslår at det vil koste over åtte millioner kroner å bygge Hagens hytte på 163 kvadratmeter. Med tomtekostnader på 16 millioner og arkitektutgifter på en million kroner, kommer Hagens nye og mer nøkterne hytte på anslagsvis 25 millioner kroner.

- Vanligvis sier vi 30.000 kroner kvadratmeteren for hytter, men her er det utsøkt materialvalg, så dette kommer nok på 50.000 kroner kvadratmeteren, sier Nordvik.

Eiendomsmegleren er imponert over Hagens og arkitektens jobb.

- Det ser utrolig flott ut, og det er imponerende at hytten går så fint i terrenget. Han har valgt en stil som er fin på alle mulige måter, sier Nordvik.

– Det er morsomt at folk vil bygge noe annet enn de tradisjonelle hyttene, at man kan være litt mer spenstig, legger han til. Hagen har allerede lagt ned et betydelig beløp for å realisere hyttedrømmen.

Tidligere anslag har vist at hyttene som Stein Erik Hagen og hans nærmeste eier i Kragerø kan være verdt minst 200 millioner kroner.

Privatøkonomi Privatøkonomi
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.