Dette er kun et kort utdrag fra en lengre artikkel i Dagens Næringsliv lørdag. Les hele artikkelen i løssalgsutgaven DN påskeaften!

- Og der kan du se Afrika!

Bente og Egil Rannestad peker fra balkongen.

Foran dem ligger velpleide plener, nyklipte busker og et asurblått badebasseng.

Bak hekken skimtes stranden hvor bølgene fra Middelhavet ruller inn.

Og i det fjerne: Gibraltar, Marokko, Afrika.

– Vi kjempetrives, legger kona til.

LES OGSÅ:

Spania på billigsalg
- Ikke alt er et kupp
Ser nok et stygt år for boligmarkedet i Europa
- De vil at vi skal gå i samme grøften som Irland og Spania
Ferieboliger i utlandet: - Gode kjøpsmuligheter i mange år fremover

Prisene har stupt
Eiendomsprisene på Costa del Sol har stupt etter at ekteparet fra Nordstrand i Oslo kjøpte rekkehuset i San Pedro for tre år siden.

Flere steder langs kysten har prisene falt 30 til 40 prosent. Mindre attraktive boliger med dårlig beliggenhet er nærmest umulig å selge, ifølge eiendomsmeglere DN har snakket med.

Men det finnes unntak. I de norske «enklavene» på Solkysten holder prisene seg overraskende godt. Mens pressede briter og spanjoler tvinges til å selge ofte tungt belånte boliger, står kjøpesterke nordmenn klare til å ta over. De siste fem årene er nordmenns andel av boligmarkedet doblet, ifølge meglere.

Den pensjonerte Siemens-ingeniøren er en av dem. Istedenfor å selge vurderer Rannestad å kjøpe bolig nummer to med tanke på utleie.

– Det er veldig attraktivt å handle nå. Prisene har falt mye, og det bygges nesten ikke nytt lenger. Kronen har styrket seg, og det er neppe stort å tjene på å vente lenger, sier Rannestad.

Dette er kun et kort utdrag fra en lengre artikkel i Dagens Næringsliv lørdag. Les hele artikkelen i løssalgsutgaven DN påskeaften!

LES OGSÅ:

Disse appene gjør reisen enda bedre

Påskeferien én time kortere

«Var i sentrum av en eliteklubb av kriminelle»

Dette kjennetegner en vinner

- Om fem år ser du meg spille i Premier League (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.