- Med en svakere krone betalte nordmenn ifjor generelt mer for hotellrom i Europa, men det var fortsatt mange gode kjøp å finne for de som brukte litt tid på research, sier Isabelle Pinson, som er visepresident EMEA for Hotels.com brand.

Gjennomsnittspriser på hotellovernatting økte med bare 1 prosent på verdensbasis i 2015, ifølge den nye rapporten Hotel Price Index fra Hotels.com.

Men det hjelper lite for oss nordmenn: Svekket krone ga norske reisende økte priser på over 90 prosent av destinasjonene som er representert i rapporten.

Vi betalte mest for hotellovernatting i Key West i Florida i USA og minst i Pattaya i Thailand.

Punger gladelig ut i USA

En styrket dollar og høye priser i norske kroner var likevel ikke nok til å skremme nordmenn fra å reise til USA ifjor. På listen over de ti byene hvor norske reisende betalte mest, var hele syv amerikanske byer representert.

New York var ifølge tallene den mest populære destinasjonen utenfor Europa, og representerte en gjennomsnittlig hotellpris på hele 2.092 kroner natten.

Bare Key West sto for høyere priser, med et snitt på 2.393 kroner.

Nord-Amerika sto også i bresjen for prisøkningen internasjonalt, som den eneste regionen med vekst i hotellpriser (opp 3 prosent) gjennom året. Til sammenligning falt prisene betalt for hotellrom i Asia med 5 prosent i samme periode - og er dermed den regionen som gir mest verdi for pengene.

Blant topp 10-destinasjonene var det den tyrkiske feriebyen Alanya som var stedet der nordmenn betalte minst i Europa i 2015. Prisene betalt i Riga, Krakow og Warszawa i Øst-Europa er også blant de laveste i prisindeksen.

I Asia betalte nordmenn på reise i snitt mindre enn 1.000 kroner natten for å bo på de fleste av sine favorittdestinasjoner. I Pattaya lå snittprisen på 441 kroner natten. Andre populære steder i Thailand, som Hua Hin og Phuket, lå ikke langt over - med priser på henholdsvis 665 og 674 kroner per natt.

Les også på DN.no:

- Vil ta 70 år å utjevne lønnsforskjeller

Derfor rykker de aller råeste eiendommene fra

Solgt før visning for nesten 90.000 per kvadratmeter

Se DNTV: - Det er lenge siden markedet har vært så bra

– Det er lenge siden markedet har vært så bra
Bård Eker viser tre biler i Genève. Samlet har de over 4000 (!) hestekrefter.
02:04
Publisert:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.