Oslo Kommune øker eiendomsskatten neste år, som tidligere varslet.

Eiendomsskatten øker fra to til tre promille, som gjør at kommunen venter inntekter på omlag 450 millioner.

Det fremgår av byråets budsjettforslag 2017 og økonomiplan 2017-2020, fremlagt onsdag.

Byrådet har også budsjettert med en årlig økning i eiendomsskatten på 25 millioner kroner freover.

Kommunen har imidlertid ikke budsjettert med inntekter fra eiendomsskatt på næringseiendom, verk og bruk i 2017.

Det vises til at eiendomsskatteinntekter fra næring, verk og bruk er krevende å anslå før eiendommene er taksert, men byrådet har anslått at det vil kunne innkreves eiendomsskatt fra denne eiendomsmassen på 450 millioner kroner i 2018 og resten av økonomiplanperioden.

«Det er betydelig usikkerhet om hvorvidt kommunen vil rekke å taksere alle næringseiendommer, verk og bruk før fristen for utskriving av eiendomsskatten i 2017. Det er derfor av forsiktighetshensyn ikke budsjettert med inntekter fra eiendomsskatt på næringseiendom, verk og bruk i 2017», heter det.

Les også: Oslo skal fjerne 1300 parkeringsplasser

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.