I dag starter Skatteetaten utsendelsen av selvangivelsen.

Dermed kan du forvente å få selvangivelsen i posten om noen dager.

Likevel kan du levere selvangivelsen elektronisk tidligst fra 24. mars. Leveringsfristen er 30. april.

- Det første de fleste gjør er å kikke etter om Skatteetaten mener de skal betale restskatt eller har skattepenger til gode. Enkelte lar det dessverre bli med det. Trolig går mange glipp av tusenvis av skattekroner de betaler for mye fordi de ikke får med seg alle fradragene de har krav på, skriver Skattebetalerforeningen på nettsiden sin skatt.no.

I år kan lønnstakere og pensjonister som ikke har endringer eller tillegg til den forhåndsutfylte selvangivelsen slippe å levere.

Det er ikke lenger mulig å levere per SMS eller telefon. Har du endringer, skal disse gjøres enten på papir eller på Internett.

For å kunne levere selvangivelsen på Internett trenger du kodene som ble sendt ut på papir av Skatteetaten i desember. Det må du faktisk også om du vil levere selvangivelsen på skattekontoret.

Dersom du ikke finner kodene, kan du bestille nye, enten på www.skatteetaten.no/pin eller ved å sende en SMS med PINKODARfødselsnummer (11 siffer) til 2080, ifølge skatt.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.