- Jeg hadde et boliglån med 25 års nedbetalingstid. Nå har jeg forlenget låneavtalen til 30 år, og har fryst avdragene slik at jeg bare betaler renter, sier Thomas M. Jacobsen (33), som jobber som rådgiver for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 i Oslo.

I stedet plasserer han beløpet som tidligere gikk til avdrag på boliglånet i aksjefond. Dette har han planlagt å gjøre i to år fremover.- Jeg forventer at aksjefond skal gi bedre avkastning enn bankrente, og tror børsen skal betraktelig opp fra dagens nivå, sier Jacobsen.

Les også hovedsaken om fondssp#229 her: - Kan gjøre gode kjøp

- Planen er å ta ut det jeg eventuelt tjener på fondsplasseringen og nedbetale på lånet, sier Jacobsen.

- Vet det er høy risiko
Han sparer i nisjefondene Odin Offshore og Odin Maritim, etter som han forventer høyere etterspørsel innen områdene disse fondene er eksponert mot.

- Jeg har også vurdert å ta opp lån for å putte i fond, selv om jeg vet det er høy risiko forbundet med det, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.