I dag skrev DN.no om Geir og Karoline Borse, som har halvert boliglånet sitt på to og et halvt år.

Les: Geir (34) halverte boliglånet på to år

Etter at artikkelen ble publisert, har DN.no fått henvendelser fra lesere, som har vondt for å tro at det går an å spare så mye. DN.no har ikke gått gjennom familiens bankutskrifter, men flere økonomieksperter vi har vært i kontakt med påpeker at slik ekstremsp#229 kan være gjennomførbar hvis man har et lavt forbruk.

- Telefonen har ikke stått stille her heller, sier en forbløffet Geir Borse, som i dag har blitt oppringt av folk som blant annet vil ha sparetips.

Budsjettdisiplin
Borse synes det er litt morsomt at saken har vakt reaksjoner, men påpeker samtidig at den rekordraske nedbetalingen har vært fullt gjennomførbar med budsjettdisiplin og prioriteringer, samtidig som han ikke har noe behov for å legge ut hele familiens husholdningsbudsjettet i detalj.

I 2008 kjøpte de sin nåværende bolig. Det originale lånet var på 4,1 millioner kroner, men etter salget av egen leilighet og nedbetaling endte det på rundt 3,4 millioner kroner.

Og med en årlig husstandsinntekt på rundt millionen har dette lånet blitt redusert til 1,7 millioner kroner på 2,5 år.

Noe flere lesere synes høres eventyrlig ut.

Billige renter
Etter å ha konsultert konen, som ifølge Geir Borse er regnskapsføreren, har Borse et par presiseringer.

- Jeg ser at leieinntektene våre har vært cirka 180.000 kroner, etter utgifter, og ikke 120.000 kroner som jeg trodde. Kona informerer meg også at rundt 70-90.000 kroner fra salg av fond kom etter at vi flyttet, sier Borse.

I tillegg har ekteparet hatt mulighet for ansattrente på to millioner kroner av lånet. Denne renten har ligget et prosentpoeng lavere enn markedet.

Tidligere i dag skrev DN.no at ekteparet hadde en sparekonto på 250.000 kroner.

- Vi startet også med en buffer på cirka 100.000 kroner, som er hva vi forsøker å holde som nivå på kontoen vår, det vil vi også forsøke å ha i fremtiden, sier Borse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.