Som i Norge sliter Danmark med å dekke legemangelen i distriktene. Og situasjonen blir ikke bedre av at norske kommuner overbyr danske lønninger, skriver avisen.dk.

Nettavisen skriver i dag at danske vikarbyråer har inngått samarbeid med norske kommuner.

Og lokkemiddelet for å dra til det kalde nord: Fet lønn.

Et av vikarbyråene er Nordvik, som ifølge sin egen hjemmeside har avtale med 250 norske kommuner. Rosinen i pølsen er såkalte bonusvikariater med «ekstrem høj indtjening», nærmere bestemt 50.000 danske kroner i uken.

"Bare" 40-50 prosent skatt
Vikariatene har 1-3 ukers varighet og tilbys kun de beste og mest trofaste legene som har registrert seg hos vikarbyrået i Danmark, ifølge byråets nettsider.

"Vanlige" vikariater ligger på en månedslønn mellom 110-120.000 danske kroner, stadig ifølge Nordvik. Byrået fremhever også det relativt lave skattenivået i Norge: 40-50 prosent er tross alt bedre enn toppskattenivået i Danmark.

Et annet byrå, Medpro, bekrefter at oppdrag i Norge er ekstremt godt betalt.

- Lønnen er hamrende god. Men 50.000 kroner i uken er uvanlig mye, sier konsernsjef Hans Wittrup til avisen.dk.

Han mener den typiske lønnen ligger på 75.000-110-000 kroner i måneden.

- Men så jobber man også meget hardt, påpeker Wittrup.

Les også:

Slik blir du "garantert" rik på andres fiasko

«Falskt» boligprishopp i København

Innrømmer store utenlandsformuer

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.