Tirsdag ble det kjent at Notar-kjeden avvikler 56 meglerkontorer. 53 medarbeidere mister jobben i tillegg til de 110 som allerede er sagt opp.

Les saken her: Massenedleggelse i Notar

Morten K. Andersen var en av gründerne som etablerte Notar-kjeden for 22 år siden. Han har vært involvert i driften gjennom diverse styreverv frem til januar i år, og eier i dag 45 prosent av aksjene.

Tap på nærmere 100 millioner
Per Christian Voss er styreleder for Ekko Eiendom, morsselskapet til Notar Eiendom. Ifølge han har aksjonærene tapt store pengesummer på konkursene.

Ifølge Voss har blant annet aksjonær Terje Stykket tapt mellom 40 og 50 millioner kroner på Notar-konkursene. Stykket gikk så sent som i februar inn i det konkursrammede selskapet, og eier nå 55 prosent av aksjene.

Morten K. Andersen bekrefter overfor DN.no han anslagsvis har tapt tilsvarende, men tar forbehold om at han ikke helt har oversikten over tapene ennå.

Andersens selskap Terningen er hovedaksjonær i Creno Norge, som igjen eier Ekko Eiendom. Ekko Eiendom ble også slått konkurs tirsdag.

- Hva synes du om å tape nærmere 40-50 millioner på dette?

- Det har jeg egentlig ikke tenkt så mye på. Klart det er ille, men nå må vi bare rette blikket fremover og drive videre. Driften av det vi har vil gå videre uberørt av dette, sier Andersen til DN.no.

Til sammen har altså Andersen og Stykket tapt nærmere 100 millioner kroner.

- Trist for dyktige medarbeidere
Men Notar-gründeren synes først og fremst konkursene er trist for de mange ansatte som blir rammet.

- Det er to forhold jeg vil peke på. For det første er det utrolig mange dyktige medarbeidere som blir berørt av dette, og det er svært trist og beklagelig for dem. For det andre har vi hatt et eiendomsmarked som har rast helt sammen. Det har blitt jobbet med mange løsninger, men det som nå skjedde var helt uungåelig, sier Andersen til DN.no.

Følg saken på DN.no Privatøkonomi (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.