Den svenske matvaregiganten ICA legger seg paddeflate etter å ha belastet nær en halv million svensker dobbel betaling for matvarehandelen torsdag og fredag i forrige uke.

Dobbelbelastningen, som gjaldt kunder som betalte med ICA Banken-kort, ble ikke oppdaget før i helgen. ICA vet fremdeles ikke hva som egentlig skjedde, skriver aftonbladet.se.

– Nøyaktig hva som gikk galt, vet vi ikke. Vi må gjenskape hendelsen i våre system for å være helt sikre på det. Noe har påvirket transaksjonene, og vi skal til bunns i hva, sier administerende direktør Jörgen Wennberg i ICA Banken.

ICA-toppen lover imidlertid ifølge Aftonbladet at det allerede er gjort tiltak som gjør at dette aldri skal kunne skje igjen.

Pressekontakt i Nets Norge (tidligere Bankenes Betalingssentral, BBS), Stein-Arne Tjore, sier til DN.no at han aldri har hørt om lignende.

- Jeg har hørt historier om at kunder er belastet for samme beløp to ganger, fordi kunden har trodd at første transaksjon ikke gikk igjennom og forsøkt å betale samme beløp en gang til. Men noe slik som dette, har jeg aldri hørt om, sier han.

Tjore understreker at han ikke kjenner til detaljene om hva som skjedde i de svenske ICA-butikkene før helgen.

Les også: Rema er blitt større enn Coop (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.