For ett og et halvt år siden lot Kåre A. Rustad (79) seg overtale til å plassere tre millioner kroner i et av DnB Nors eiendomsfond. Pengene hadde Rustad i utgangspunktet stående på bankkonto etter salg av butikken han hadde drevet et helt liv.

- Ville løpt!
Men det var aldri meningen å plassere millionformuen slik at den ikke skulle bli tilgjengelig for ham igjen før etter ti år, sier Rustad.

- Nei, er du gal? Om ti år ligger jeg med nesa i været, antar jeg.

Rustad mener at det eneste han skrev under, var et spørreskjema som skulle kartlegge hans investeringsbehov- og ønsker.

- På spørsmål om ønsket bindingstid, krysset jeg av i ruten for 3-5 år. Det skjemaet har banken erkjent å ha mottatt, sier Rustad.

Det var først da han fikk de endelige papirene i posten litt senere at han så hvordan pengene faktisk var blitt plassert.

- Av de tre millionene hadde de tatt 65.000 kroner i innmeldingsgebyr, og det hadde jeg heller aldri hørt noe om. Og bindingstid på 10 år? Hadde de sagt det til meg på forhånd, ville jeg snudd på sekundet og løpt ut av kontoret selvfølgelig, sier den nå pensjonerte forretningsmannen og legger til:

- Det er kriminelt. De lurte meg!

Diskutér saken under.

DnB Nor innrømmer at penger plassert i eiendomsfond kan bli innelåst:

Umulig å komme seg ut
Han gikk derfor straks i gang med å få tak i sin kunderådgiver i banken for å få annullert handelen. Men det viste seg å være vanskelig. Rådgiveren var ikke å få tak i, så han fikk oppgitt et nytt navn. I flere uker ringte han gang på gang.

- Men det var ikke råd i skogen å få tak i denne mannen på telefon heller. Da jeg endelig fikk tak i ham, fikk jeg vite at nå var det for sent. Eiendomsfondet hadde allerede gått ned flere hundre tusen kroner i verdi slik at det var umulig å få solgt det, og dermed satt jeg med skjegget i postkassen.




Ta kontakt her med vår journalist på saken!





Rustad sier han har forsøkt å komme seg ut mange ganger siden. Men det skulle ikke bli lettere å finne en ny kjøper til eiendomsfondet. Tapene på noen hundre tusen skulle nemlig vise seg å være begynnelsen på en nedoverbakke så bratt at man kunne få høydeskrekk av å stå på toppen og se ned.

- Sist jeg sjekket var tapet kommet opp i 1,47 millioner kroner. Og fremdeles er det 8,5 år igjen av bindingstiden, sukker 79-åringen.

Rustad understreker at han personlig ikke lider noen stor økonomisk nød, til tross for at hele tre millioner kroner av pensjonsformuen er utilgjengelig i årevis fremover, og at store deler av beløpet kan gå tapt.

- Jeg dør ikke av dette her, jeg har det bra økonomisk sett. Det er verre med dem som har lånt penger til slike investeringer. Men det er forferdelig å bli lurt altså, skikkelig lurt, sier Rustad.

Les også: - Eldre har spesielt krav på vern

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.