Finansminister Siv Jensen la idag frem den blåblå regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet for 2014.

- I tråd med regjeringserklæringen utvides ordningen med boligsp#229 for unge (BSU). Målet med ordningen er å hjelpe unge til å skaffe seg bolig. Regjeringen foreslår å øke høyeste årlige sparebeløp som gir skattefradrag til 25 000 kroner. Taket for samlet sp#229 i BSU økes til 200 000 kroner, skriver den nye regjeringen i sitt budsjettforslag.

- Dette er nødvendig på grunn av økte boligpriser, sier daglig leder Agnes Bergo i Pengedoktoren til DN.no.

BSU tilbys av de fleste banker i Norge.

Sp#229en kan tidligst starte det året man fyller 13 og siste innskudd kan settes inn det året man fyller 33 år.

Maksimalt totalt innskudd innskudd har vært 150.000 kroner. Maksimalt innskudd per år har vært 20.000 kroner. Man får 20 prosent fradrag på det sparte beløpet i inntektsskatten det året man sparer. Maksimalt årlig skattefradrag har altså vært 4000 kroner.

Det er en forutsetning at hele innskuddsbeløpet brukes til bolig, enten til kjøp av bolig eller refinansiering av lån på bolig som er kjøpt etter at spareavtalen ble inngått. BSU kan bare benyttes én gang.

Effekten av den årlige økning fra 20 til 25.000 kroner er 1000 kroner i økt skattefradrag.

Effekten av den totale økningen fra 150.000 kroner til 200.000 kroner gir 10.000 i økt skattefradrag.

- Dette er godt nytt til unge som sparer til egen bolig, og i tråd med de råd vi har gitt. I lys av at beløpsgrensene har stått uendret i svært mange år, hadde vi håpet på en større heving, men er positive til retningen i dette forslaget, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.





(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.