Rent geografisk er det ingenting å si på beliggenheten til Thon-kjedens Spectrum-hotell i Oslo. Det er bare et par-tre minutters gange til Sentralbanestasjonen og vel fem minutter til Stortinget.

Får du et rom vendt inn mot bakgården, er det nok også mulig å få en god natts søvn.

Men med så mange utesteder i Brugata – kombinert med heller dårlig isolasjon i rommet denne testeren etter en rask og heller distansert innsjekk ble tildelt i annen etasje – ble det en heller urolig natt. Det var hyling og skråling til klokken 04.00 og gjennom vinduet ble det stadig observert ganske så åpenlys handel med substanser som neppe er lovlige.

Det er nå en gang god natts søvn som er et hotells hovedprodukt.

Slik sett står Spectrum til strykkarakter. Men det avhenger altså av hvilket av hotellets 151 rom du får tildelt.

I gangen var det en ubehagelig og ubestemmelig odør, men selve rommet var greit nok. Rimelig spartansk og sterilt, men med rene tepper og renhold forøvrig på det jevne – med skitne fuger på badet og manglende renhold i vinduskarmer.

 

Slitasjen er iøynefallende. Det er blant annet hull (!) i døren inn til badet. Men en stor flatskjerm – nesten overdimensjonert for rommet – var kjekk å ha i påvente av at det skulle roe seg utenfor. Sengen og dyner/puter var også helt OK. Friskluftanlegget virket også godt, men summet dessverre såpass at det ikke bidro til nattesøvnen.

Frokosten var også helt på det jevne – med begrenset utvalg av kalde og (heller smakløse) varme retter.

Nok en gang med et personale som ikke akkurat sørget for at opplevelsen ble noen god start på dagen.

Men hva kan du forvente for 700 kroner midt i hovedstaden?

Normalprisen for et rom på et hotell i nærheten er som oftest det dobbelte. Forholdet mellom pris og kvalitet er dermed faktisk ikke så gal på Thon Spectrum. Du får det du betaler for, men heller ikke mer. Får du et rom mot bakgården, kan det faktisk være et lite kupp til den prisen.

I sum kan dermed Thon Spectrum være et greit budsjettalternativ i Oslo.

Det synes også være den gjengse oppfatningen blant de 119 som har skrevet anmeldelse på Tripadvisor.com. De plasserer Thon Spectrum som nummer 56 på listen over byens 87 hoteller.

53 prosent av anmelderne synes hotelloppholdet var helt greit.