Handelen på den store shoppingdagen satte ny rekord med en økning på 6,1 prosent sammenlignet med samme dag i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 3,3 milliarder kroner, også dette er en vekst på 5,7 prosent målt mot fjoråret.

– Selv om det ble satt ny rekord i antall kortkjøp, så var det flere dager rett før julaften i fjor hvor omsetningen med betalingskort var høyere enn nå fredag. Det er også litt igjen til den dagen med den høyeste kortomsetningen, denne rekorden lyder på 3,8 milliarder kroner og er fra 22. desember 2014, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.