Norges Bank hevet torsdag styringsrenten med nye 0,5 prosentpoeng til 2,25 prosent. Det er mer enn ti år siden sist gang renten var så høy.

Styringsrenten er renten bankene får på innskudd i Norges Bank. Boliglånsrenten ligger altså godt over nivået på styringsrenten, men det tar som regel ikke lang tid før bankene endrer boliglånsrenten tilsvarende.

Med DNs rentekalkulator kan du se hvor mye dyrere boliglånet ditt blir med en renteøkning på 0,5 prosentpoeng:

– Prisveksten er klart over målet vårt på to prosent, og det er utsikter til at den holder seg høy lenger enn tidligere anslått. Vi setter opp renten for å dempe prisveksten, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache, som samtidig varsler at renten igjen blir hevet i november.

Også i august hevet Norges Bank styringsrenten med 0,5 prosentpoeng. Dermed er renten hevet med ett prosentpoeng bare i løpet av en drøy måned.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.