Sentralbanksjef Ida Wolden Bache slo torsdag til med tredje renteheving på 0,5 prosentpoeng på rad. Det innebærer at styringsrenten nå er på 2,25 prosent, det høyeste nivået på mer enn ti år.

Styringsrenten er renten på bankenes innskudd i Norges Bank, og når sentralbanken setter opp renten følger bankene ofte etter med økte utlåns- og innskuddsrenter.

KLP Banken er første bank ut til å heve rentene. Rentesatsene på boliglån heves med inntil 0,5 prosentpoeng, mens innskuddsrentene heves med inntil 0,6 prosentpoeng.

– At Norges Bank denne uken for fjerde gang i år hevet styringsrenten, påvirker markedsrenten som bankene låner inn penger til. Det gjør at vi må øke renten på boliglån og innskudd, sier Jorunn Ygre Storjohann, som er direktør for personmarked i KLP Banken.

De nye rentene gjelder fra 8. november for eksisterende kunder.

Torsdag la sentralbanken også frem ny rentebane, som illustrerer Norges Banks prognose for styringsrenten fremover, dersom økonomien utvikler seg i tråd med forventningene. I rentebanen signaliseres det ytterligere rentehevinger på 0,25 prosentpoeng både i november og desember, slik at styringsrenten ligger på 2,75 prosent ved utgangen av året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.