Skandiabanken var eneste bank som fulgte Norges Bank med direkte rentekutt igår, da banken kuttet sin boliglånsrente med 0,25 prosentpoeng til 3,10 prosent.

I dag kutter storbankene Nordea, DnB Nor, Postbanken og Fokus Bank renten tilsvarende.

Stille fra DnB Nor
Da DN.no snakket med informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB Nor onsdag kveld hadde ikke banken bestemt seg for om de skulle følge på Norges Bank og Skandiabanken.

Torsdag, like før klokken 13 hadde banken bestemt seg: Også DnB Nor kutter inntil 0,25 prosent.

Beste boliglånsrente innenfor 75 prosent av verdigrunnlaget blir etter det 2,85 prosent.

- Vi har som ambisjon at våre kunder til enhver tid skal ha gode rentebetingelser, sier konstituert konserndirektør for Personmarked i DnB NOR, Jarle Mortensen.

Rentereduksjonen for nye lån gjelder fra 24. juni. For eksisterende lån og innskudd gjelder de nye vilkårene fra 27. juli.

Under tre prosent
Nordeas Fordel Pluss-kunder får en lånerente på 2,90 prosent på sine boliglån innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget.

- Bakgrunnen for rentenedsettelsen er endring i pengemarkedsrentene, sentralbankens signaler på rentemøtet og konkurransehensyn, ifølge en pressemelding.

Renteendringen skjer med virkning fra 22. juni for nye lån, og fra 30. juli for innskudd og lån til eksisterende personkunder.

Torsdag ettermiddag melder også kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank at banken kutter renten med 0,25 prosentpoeng, slik at laveste boliglånsrente blir 2,85 prosent. Det samme er tilfelle i Postbanken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.