DN har tidligere skrevet om konflikten mellom ledelsen og andelseiere i det luksuriøse timeshareanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria.

Andelseiere som har kjøpt seg inn i timeshareanlegget utenom Anfi del Mar mener at Anfi del Mar ikke tillater gjester som ikke har kjøpt ferieuker direkte av selskapet å benytte seg av ferieuker.

De mener at Anfi tvinger kunder til å kjøpe uker direkte av selskapet, til priser som er fire ganger høyere enn det de går for i privatmarkedet. Profitten for Anfi er enorm ved å kjøpe uker tilbake av fortvilte kunder for 30.000 kroner for så å selge dem ut igjen til 150.000 kroner.

Satser på å eie
Skiesset Bjørn Dæhlie kjøpte seg leilighet av Anfi del Mar for ti år siden. Men han kjøpte selveier og ikke en andel i timeshare med de utfordringene det medfører å skulle reservere plass og få solgt leiligheten når man ønsker det.

– Jeg ville aldri kjøpt timeshare- eller andelsleilighet på Anfi del Mar, sier Bjørn Dæhlie til Dagens Næringsliv i dag.

Dæhlies leilighet ligger i Tauro-dalen som ligger 15 kilometer fra hovedanlegget ved Arguineguin på Gran Canaria.

Tidenes mestvinnende vinterolympier har imidlertid ikke bare gode erf#229er.

– Kjøper man noe på Kanariøyene eller i Spania og man har problemer eller det er noe som ikke fungerer, så er det ikke sikkert det blir organisert dagen etter, sier Dæhlie ironisk.

- Jeg har vært dum
En som ikke er fornøyd er landslagstrener Egil «Drillo» Olsen.

«Drillo» er en av 7000 norske andelseiere på timeshareanlegget Anfi del Mar, som totalt har 30.000 medlemmer fra hele Europa. Timeshareanlegget består av 890 leiligheter, en kunstig øy, eget shoppingsenter, golfbane og egen strand med hvit sand hentet fra Karibia.

Ferieparadiset har siden 1995 brukt «Drillo» i en kampanjefilm for å få kjøpevillige nordmenn til å bla opp for leiligheter. Fremdeles brukes denne markedsføringsfilmen av Anfi for å friste nye kjøpere til ferieøya.

– Jeg har vært dum, sier Drillo, sier han om at han den gang stilte opp i reklamefilmen.

Reagerer
Landslagstreneren reagerer på at Anfi, nå seks år etter, fortsatt ikke kjøper leilighetene tilbake til full pris, som man er lovet når man kjøper dem.

– Det med resalg har vært et problem hele veien. Jeg synes det er rart at de ikke har fått mer orden på det, sier landslagstreneren om resalgsapparatet.

Styremedlem Jarl Whist på Anfi del Mar representerer også den norske Lyng-familien som eier 50 prosent av Anfi del Mar. Whist sier han ikke kjenner til avtalen med Drillo, men ønsker ikke å kommentere saken eller andre forhold ved Anfi del Mar utover det.

Les også: Høye bølger i Anfi del Mar

Vet du noe om denne saken? Tips oss!
Linn.karen.ravn@dn.no
Jakob.schultz@dn.no (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.