Det opplyser banken i en pressemelding tirsdag.

– Seks rentehevinger på ett år er ikke hverdagskost for noen av oss, men det er et av de viktigste verktøyene Norges Bank har for å dempe den høye prisveksten vi nå ser. Vi merker at stadig flere kjenner på en strammere økonomi, derfor er god økonomisk rådgiving til våre kunder viktigere enn aldri før, sier Steinar Nielsen, leder for personmarked i Danske Bank Norge i pressemeldingen.

Mandag satte storbankene DNB og Nordea samt en rekke andre banker også opp rentene på innskudd og lån med inntil 0,25 prosent.

Norges Bank kom torsdag forrige uke med et rentehopp på 0,25 prosentpoeng, slik at styringsrenten i Norge nå er på 2,5 prosent.

Samtidig varslet sentralbanken at det mest sannsynlig blir en ny heving på det neste møtet, som også er årets siste, i desember.

– Det er høy aktivitet i norsk økonomi, og arbeidsledigheten er på et historisk lavt nivå. Prisveksten har steget videre og er klart over målet vårt på to prosent. Vi setter opp renten for å dempe prisveksten, sa sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.