Danske Bank skriver i en pressemelding tirsdag ettermiddag at den øker rentene på boliglån og innskudd med inntil 0,5 prosentpoeng.

– Nå ser vi at stadig flere merker inflasjonen på lommeboka, og våre rådgivere forteller om økt trykk på kunder som ønsker økonomisk veiledning. Med dagens rentejustering tilpasser vi oss endringen i styringsrenten og markedsituasjonen, sier Steinar Nielsen, leder for personmarked i Danske Bank Norge.

Danske Bank følger dermed etter Nordea og DNB, som har satt opp sine utlån- og innskuddsrenter etter Norges Banks renteheving på 0,5 prosentpoeng forrige uke. Flere andre, mindre sparebanker har også satt opp sine renter de siste dagene.

For nye kunder i Danske Bank rentehevingen gjelde fra og med 28. september, mens for eksisterende kunder vil endringen gjelde fra 13. november.

Styringsrenten er renten på bankenes innskudd i Norges Bank, og når sentralbanken setter opp renten, følger bankene ofte etter med økte utlåns- og innskuddsrenter.

Torsdag i forrige uke la sentralbanken også frem ny rentebane, som illustrerer Norges Banks prognose for styringsrenten fremover, dersom økonomien utvikler seg i tråd med forventningene.

I rentebanen signaliseres det ytterligere rentehevinger på 0,25 prosentpoeng både i november og desember, slik at styringsrenten ligger på 2,75 prosent ved utgangen av året.

I skrivende stund er styringsrenten på 2,25 prosent, det høyeste nivået siden 2011.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.