For de som ønsker å kjøpe fritidsbolig i utlandet, er det Spania som er det foretrukne landet. I Spania er det hytte ved sjøen og i byen som er etterspurt.

Det viser siste utgave av rapporten Boligmeteret, som Prognosesenteret utarbeider for Eiendomsmegler 1.

På andre plass følger Sverige. I Sverige er 21 prosent som foretrekker hytte ved sjøen, mens 11 prosent foretrekker hytte i skogen/innlandet.

Det er hytte ved sjøen i utlandet som foretrekkes i de fleste av landene.

For dyrt i Norge
35 prosent oppgir at det er for dyrt i Norge som er kjøpsårsak i utlandet. Fordelt på regioner er det spesielt folk i Nord-Norge, Sør-og Vestlandet og Oslo og Akershus som oppgir dette som en viktig årsak.

33 prosent mener det er en bra investering å kjøpe hytte i utlandet og dermed en viktig kjøpsårsak. 67 prosent av de med inntekt på mer enn 900.000 kroner vektlegger dette som viktig, viser spørreundersøkelsen.

Vil bo deler av året i utlandet
71 prosent oppgir muligheten til å bo deler av året i utlandet som en viktig kjøpsårsak av fritidsbolig i utlandet. Dette er viktig både for de som bor i Oslo og for de som bor på landsbygda. Aldersmessig er det spesielt viktig for aldersgruppene 30-39 år, 40-54 år og 55-64 år.

80 prosent sier at bedre klima er viktigste årsak til å kjøpe fritidsbolig i utlandet.

Billigere å bo i utlandet
Andelen som ønsker å kjøpe fritidsbolig i utlandet mener at det at det er billigere å i utlandet er viktig, i gjennomsnitt er det 72 prosent som mener dette. Fordelt på regioner, er det Oslo & Akershus, 84 prosent og Sør-og Vestlandet, 83 prosent som påpeker dette som en viktig begrunnelse for å kjøpe fritidsbolig i utlandet.

En andel på 37 prosent oppgir at de har en spesiell tilknytning til landet som viktig kjøpsårsak.

Les også:
Her får du sydendrømmen på billigsalg

<b>Norsk bolig-boom på Solkysten</b>

<b>Kan bli søkkrik på hyttedrømmen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.