DnB Nor-kunden Ivar Petter Røeggen bestemte seg i dag, fredag, for å stevne DnB Nor for retten.

Les saken: - Stygt redd for at det ender i Høyesterett

Banken ble i januar pålagt å erstatte Røeggens tap på to strukturerte spareprodukter, men DnB Nor nektet å etterkomme avgjørelsen.

At kunden nå trekker banken inn for retten med Forbrukerrådeti ryggen, tar DnB Nor med ro. De har nemlig godt håp om at domstolen vil komme til en annen konklusjon enn Bankklagenemnda, mener informasjonsdirektør i DnB Nor, Aud-Helen Rasmussen.

- Det går på at vi har annet syn på forventet avkastning og omkostninger enn det Banklaganemnda kom frem til. Vi mener også at vi har oppflyt vår opplysningsplikt, at kunden har stått fritt til å vurdere tilbudet fra banken, sier hun til DN.no.

Rasmussen viser også til at avgjørelsen i Bankklagenemdnda var splittet, tre mot to stemmer. I tillegg mener banken at det finnes faglige uttalelser som støtter deres syn på at produktene ikke hadde urimelig dårlige odds for å gi positiv avkastning.

- Det er alltid beklagelig når våre kunder ikke får innfridd sine forventinger til avkastning. Men når aksjeverdiene faller, er fall i verdiene på produktene et mulig utfall, sier hun.

Selv om Bankklagenemndas leder er en av Norges fremste jurister, og at saken der ble vurdert juridisk, mener DnB Nor at jussen kan bli vurdert annerledes i retten.

- Der blir det en bredere vurdering av saken, og vi mener også at det er en sak som er riktig å bringe videre til rettsapparatet.

- Kommer dere til å anke saken om dere taper også i tingretten?

- Nå må vi først la denne saken gå sin gang. Vi forskutterer ingenting videre her, sier hun.

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.