KLESVALG
Det er meldt regn, men ikke spesielt kaldt vær både under Fredagsbirken og på selve Birkebeinerrittet lørdag.

Ikke ta på deg for mye klær fra begynnelsen av, men behold jakken på helt til noen minutter før start. Bakken opp til Skramstad er lang, og det er ikke noe problem å holde varmen. Kle heller på deg litt ekstra etter Rosinbakken.

Husk også tykke hansker i sekken. Lange ermer er greit, men lange bukser kan gnage hvis det blir vått. Sørg for at overkropp/hode og hender er varme.

KOSTHOLD DAGEN FØR
Fyll opp karbohydratlagrene mest mulig. Dette gjør du med pasta, ris, poteter og/eller kornprodukter.

Spis flere lettere måltider fremfor noen store.

God middag dagen før kan være salat, pasta/ris, lyst kjøtt eller fisk. Spis deg mett - ikke stappmett.

KOSTHOLD FØR RITTET
Ikke slep deg opp til Skramstad på full mage.

Noen brødskiver med smør, ost og vanlig pålegg funker bra. Det gjør også havregrøt. Spiser du kornblanding, ta dette minst tre timer før start.

Blir du sulten mellom frokost og rittet, så spis et par brødskiver eller en sportsbar en time før start.

ÅPNINGSFART
Bruk gjerne pulsklokke. Du kan nærme deg 90 prosent av makspuls på slutten av stigningen opp til Skramstadsetra. Kjenn også på følelsen, ikke bare puls.

KOSTHOLD UNDERVEIS
Kos deg med sjokolade, energibar eller -gel. Boller eller lyst brød med honning/syltetøy er et alternativ. Blir du sur i magen på grunn av gel, kan denne blandes i drikke.

Prøv å drikke hvert 10.-15. minutt. Start med mat allerede på Skramstad og prøv å spise hvert 20. minutt.

TRENING SISTE DAGENE
Hvis du har trent med høy intensitet i det siste og er sliten, er det lurt å ta det helt med ro den siste uken, det vi si treningsfri eller lette én- til totimers turer.

TEKNIKK/FART UNDER RITTET
Tenk høyest mulig snittfart. Hold kontrollert åpningsfart, prøv å komme i en gruppe som passer ditt nivå. Ikke vær "villmann" for tidlig, du kan hente mye tid siste halvdel om du har disponert riktig.

LUFTTRYKK I DEKKENE
Kjør med dekk som triller bra. Ta i en del luft, men ikke kjør med steinharde dekk.

Se video på DNtv:

Les alle svarene her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.