Antallet høyt lønnede eller formuende med betalingsproblemer har hatt en eksplosiv vekst siden 2007, ifølge kredittopplysningsselskapet Experian, skriver Finansavisen.

De som netto tjener over én million kroner eller har formue over én million kroner, har nå en innkassogjeld på totalt 1,68 milliarder kroner, mot 911 millioner kroner for fire år siden.

- Utenforstående vil nok være overrasket over hva slags folk vi hjelper. Jo høyere inntekt, jo større fallhøyde. Av våre klienter er det de med høyest lønn som også har de største problemene, sier Ståle Sundal hos Betalingsmegleren til avisen.

Totalt er det 622 personer med millionlønn som har betalingsanmerkninger, mens det er 961 dårlige betalere med formue over én million kroner.

De 622 med slik lønn skylder i snitt rundt to millioner kroner, over dobbelt så mye som de med formue.

- Hjelper ikke å ha millionlønn
Totalt er det 60.568 personer i Norge med nettolønn over én million kroner, mens hele 311.675 personer har en formue på over én million kroner.

- Analysen viser at det ikke hjelper å ha en inntekt på over én million, hvis forbruket er det dobbelte. Spørsmålet er hvem som bruker over evne, og hvem som ikke gjør det. Det er det som definerer hvem som er en «god» betaler eller en «dårlig» betaler, sier Experian-analytiker Knut Jacobsen til Finansavisen.

Les også: Ferieglade nordmenn går i timeshare-fellen


<b>- De superrikes triumf</b>



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.