Den europeiske kollisjonstesten utført av Euro NCAP har testet sikkerheten for fire nye bilmodeller som er aktuelle for det norske markedet.

De to suvene Mini Countryman og Skoda Kodiaq oppnår begge toppkarakteren fem stjerner. 

Småbilen Nissan Micra er avhengig av å ha sikkerhetspakke for å få fem stjerner.

–I vårt marked er det kun Micra-versjonen som oppnår fem stjerner som gjelder, skriver Knut Arne Marcussen, informasjonssjef i Nissan Norge i en epost til DN.

Sist ut av de testede bilene er Suzuki Swift som det også skiller en stjerne mellom bil med eller uten sikkerhetspakke. Med sikkerhetspakken som inkluderer radarbasert kollisjonsvarsel og koster 20.000 kroner ekstra, oppnår den lille japanske firehjulstrekkeren fire stjerner. Dette er for øvrig på samme måte som Suzuki Ignis får fem stjerner med denne pakken og tre stjerner uten.

Les DNs test av Suzuki Swift: Småbiler på valg dnPlus

Alle bilene som er testet oppnådde femstjerners nivå for passasjersikkerhet, sikkerhet for barn og fotgjengersikkerhet, mens de store skillene kommer med avanserte sikkerhetssystemer. 

–Euro NCAP startet med å belønne automatiske nødbremsesystemer for fotgjengere i fjor, og vi ser at denne teknologien raskt implementeres. Vi håper å se en like rask adopsjon av autobremse-systemer som oppdager syklister når tester av dette inkluderes til neste år, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her er de siste resultatene fra Euro NCAP:
Skoda Kodiaq i kollisjonstest.
Skoda Kodiaq fikk femstjerners rating i Euro NCAP's kollisjonstest for 2017.
03:13
Publisert: