Forbrukertilliten steg 4,3 poeng fra oktober til november. Det er første gang siden april at indeksen øker. Men, forbrukertillitsindeksen er fortsatt negativ for trettende måned på rad.

– Det har vært langt mellom lyspunktene når det gjelder forbrukertillit så langt i år, og den lenge nedadgående kurven har vært brutt kun to ganger i år, i april og nå i november Det må påpekes at forbrukertillitsindeksen fortsatt er historisk lav, sier Henrik Høidahl, fagsjef for politikk og samfunn i Opinion i en pressemelding.

Det er imidlertid en indikator på forbrukertilliten som ikke går i riktig retning: synet på husholdningenes økonomi i dag, sammenlignet med for ett år siden. Den faller ytterligere i november til et nytt historisk bunnpunkt.

Kjøpsindeksen, som sier noe om kjøpsplaner, øker litt i november, men har fortsatt vært rekordlavt denne høsten, ifølge Opinion.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.