Idet man entrer resepsjonen på Britannia Hotel, som må betegnes som det mest ærverdige hotellet i Trondheim, er det lite som tyder på at antallet hotellsenger i Trondheim har økt med 500 nye senger det siste året.

Under DNs besøk pågikk flere arrangementer rundt om i byen, noe som kan forklare det yrende livet i resepsjonen hos Trondheims eneste femstjerners hotell.

En undersøkelse blant 18.000 kunder hos forretningsreisebyrået VIA Egencia, burde gjort Britannia til Trondheims beste hotell. Her rangerer kundene beliggenhet til å bety mest, deretter følger en god seng, god frokost og gratis internett.

Likevel anbefaler ikke mer enn 66 prosent av 214 anmeldelser på nettstedet Tripadvisor hotellet, som kun havner på 6. plass blant Trondheims hoteller. På topp ligger nye hoteller fra de store hotellkjedene.

 

Uavhengig
Britannia har siden 1897 vært en institusjon i Trønderhovedstaden. Hotellet er et av få som fremdeles er uavhengig av kjedene, og med sentral plassering midt i sentrum kommer det på topp ti-listen over Trondheims mest kjente bygninger. Sammen med en noe mer kjent kirke, et rundt stundenthus og en lang kongelig trebygning litt lenger bort i gaten.

Apropos kongelige, det er på Britannia de bor når de er i Trondheim. For deres skyld håper vi de ikke får samme rom som DNs hotellgjest.

Etter å ha forsert en tilsynelatende uendelig labyrint av ganger og trapper fant vi endelig rommet.

Puss opp!
 

Romstørrelsen er helt grei, med en behagelig dobbeltseng som naturlig midtpunkt. Britannia er visstnok under oppussing, noe vårt rom definitivt viste behovet for. Ved inspeksjon av utsikten, viste det seg at vinduet var punktert, men så var heller ikke den intetsigende bygningen spesielt interessant å beskue heller.

At malingen flasser av i vinduskarmen er et klart tegn på at det her trengs renovering. Når vi i tillegg finner et tynt støvlag i vinduskarmen, samt på dørkarmene og under sengen, kan man trygt slå fast at også renholdet kunne bli bedre.

På badet ga et dusjbatteri med vilkårlige temperatursvingninger oss både hodebry og kuldesjokk. At vannet i tillegg fløt utover hele gulvet etter en dusj, er også et varsel om at rehabiliteringen defintivt ikke kommer en dag for tidlig.

 

Super frokost og spa
I tillegg til beliggenheten, er det frokosten som er Britannias store fortrinn. Et rikt utvalg av pålegg, varme retter, frukt og drikke. Måltidet inntas i Palmehaven som er en annen av Trondheims institusjoner. Selve lokalet byr på mange sitteplasser, og betjeningen er serviceinnstilt og rydder bordene raskt.

Et annet av høydepunktene ved oppholdet på Britannia, er det relativt ferske spa-anlegget i kjelleren. Besøket er gratis for hotellets gjester, og der nede får man følelsen av å oppholde seg på et femstjerners hotell.

Ved utsjekk får vi først en langt høyere pris for rommet enn det vi bestilte på hotellets nettsider. Damen bak resepsjonsdisken ordnet til slutt opp i det unødvendige surret.

Det retter likevel ikke opp i inntrykket denne gjesten satt igjen med etter oppholdet hos Britannia; hotellet trenger sårt en oppussing, samt en ekstra omgang med støvkluten.