- Reglene må være tydelige på hvem som er målgruppen for startlån. Det er de med langvarige problemer med å få boliglån vi kan hjelpe med startlån. I Norge har vi et velfungerende lånemarked som kan tilby lån til de aller, aller fleste av oss, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Kommunal- og regionaldepartementet sender forslaget om startlånsendringene ut på høring.

Per 28. juni hadde kommunene utbetalt 2,5 milliarder kroner i startlån, en nedgang fra 2,7 milliarder i samme periode ifjor, skriver Finansavisen.

Allerede da regjeringen la frem boligmeldingen i mars, varslet Navarsete en gjennomgang av startlånsordningen.

50 års nedbetalingstid
Startlån skal ifølge Navarsete gå til personer med dårlig råd, men likevel tilstrekkelig inntekt til å kunne nedbetale lånet. Det er disse personene som skal hjelpes inn i boligområdet, i tillegg til personer som har langvarige problemer med boligfinansiering fordi de bor i områder der boliger har lav markedsverdi.

- Vi tydeliggjør nå at startlånerne ikke skal være for unge førstegangsetablerere som har mulighet til å tjene opp egenkapital i løpet av noen år, og dermed få lån i en ordinær bank, sier statssekretær Anne Beathe K. Tvinnereim til Finansavisen.

Regjeringen varsler at det skal åpnes for å tilby startlån med 50 års nedbetalingstid, i såkalt særlige tilfeller.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.