DNB-kunden feiret julen 2017 på Gran Canaria. Siste kveld av oppholdet ble han overmannet av nysgjerrighet da en nattklubb tilbød besøkende en gratis drink ved ankomst, ifølge en klage og en fersk avgjørelse i Finansklagenemnda.

-På den siste kvelden sin der oppsøkte han av nysgjerrighet en nattklubb som lovte besøkende en gratis drink ved ankomst, heter det i klagen.

Da mannen kom innenfor dørene til klubben ble han tatt imot av to damer og fikk også drinken som lovet.

Mener han er en ærlig og redelig person

Deretter oppgir mannen at alt har gått i svart. I løpet av natten ble det gjennomført åtte eller ni belastninger gjennom Mastercard og American Express som mannen ikke vil ta ansvar for.

Mellom 02.24 og 04.59 ble det blant annet kjøpt varer for 3750 euro på nattklubben. I tillegg ble det gjort tre uttak i minibank i løpet av fem minutter mellom 05.12 og 05.17 på 800 euro, i tillegg til 3279,50 kroner som forsvant ut av mannens konto kl. 05.41.

Ifølge klagen husker ikke mannen noe etter å ha inntatt drinken, før han våknet fullt påkledd i sengen sin på hotellet dagen etter. Da var han i heller dårlig forfatning, 50.000 kroner fattigere og flyet hjem til Norge hadde allerede tatt av.

– Klager har i det vesentlige anført at han er en ærlig og redelig person, og at han ikke ville ha gjennomført disse belastningene. Han ville iallfall ikke løyet om det til banken i ettertid, heter det i klagen til Finansklagenemnda.

Komplikasjoner på vei hjem til Norge

Som en følge av at han ikke rakk flyet til Oslo, måtte han kjøpe ny billett og da mannen ankom Gardermoen, var det for sent å komme seg videre hjem, så han måtte overnatte på hotell. Da han skulle betale for rommet, ble kortet hans avvist og han oppdaget da flere belastninger som han ikke kunne huske å ha gjennomført.

DNB-kunden mener han må ha blitt dopet ned på nattklubben og at uvedkommende må ha fått tak i betalingskortet hans mens han var bevisstløs.

DNB mener det mest sannsynlige er at kunden har gjennomført belastningene selv, uten at han husker det.

Kjøpte ny flybillett 05.41

Finansklagenemnda skriver i sin avgjørelse at de omstridte transaksjonene er gjennomført med chip og bruk av riktig kode. Nemnden viser til at mannen har forklart at han selv tok ut disse pengene fra en minibank like ved nattklubben. Han mener at noen kan ha observert koden da han tok ut pengene. Dette kan være forklaringen på at kortene kunne misbrukes i den tiden han etter egen forklaring ble satt ut av spill på grunn av neddoping, heter i det avgjørelsen. I avgjørelsen viser nemnden til at DNB-kunden vedkjenner seg transaksjonen på 3279,50 kroner.

– Han forklarer at dette beløpet er betaling for ny flybillett etter at han mistet det flyet han skulle ha reist med. Nemnden finner det uklart hvordan dette kan henge sammen. Beløpet på 3279,50 kroner er tatt ut av minibank klokken 05.41 om morgenen. Av klagerens forklaring for øvrig synes det å fremgå at flybilletten ble kjøpt etter at klageren våknet på hotellrommet, og at dette må ha vært senere på dagen. Det er ikke dokumentert noen annen transaksjon til kjøp av ny flybillett til hjemreise, heter det i avgjørelsen.

Nemnden skriver at den finner det vanskelig å se bort fra klagerens forklaring om at koden kan ha blitt observert i minibanken ved nattklubben kort tid før de omtvistede transaksjonene fant sted.

– I lys av dette og uklarheten knyttet til uttaket av NOK 3 279,50 og kjøp av ny flybillett til hjemreise finner nemnden det vanskelig å treffe avgjørelse i saken. Slik saken er opplyst for nemnden, bør den ikke avgjøres på grunnlag av kortholderens bevisbyrde alene, heter det.

Nemnden konkluderer med at det ikke kan treffe avgjørelse i saken og mener en muntlig behandling for domstolene vil gi et bedre grunnlag for å belyse saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gledet seg veldig til denne skoen – helt til han fant ut hvor lang tid det tok å designe klossen
- Men jeg kjøpte den, jeg.
02:34
Publisert: