Boligprisene i Norge har hoppet 8,4 prosent siden januar ifjor, og utleiemarkedet er like glohett. Ifølge statistikk fra Utleiemegleren har leieprisene økt mellom åtte og 20 prosent i de største byene i Norge.

Det medfører at investorer nå støvsuger markedet etter små leiligheter.

Eiendomsinvestor Stine T. Nygaard (47) fra Drøbak betalte syv millioner kroner for et leilighetsbygg på Kjeller med seks leiligheter, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg er ingen storfisk, men jeg regner på prosjekter hele tiden, og tilbringer mye tid på Finn.no. Hodet mitt fungerer som et excel-ark. Jeg dytter tall inn og så ser jeg hva som lønner seg for meg, sier Nygaard til DN.

Nygaard planlegger nå å ta steget fra å drive med eiendomsinvesteringer på deltid til å drive det på fulltid.

Seniorøkonom Roger Bjørnstad i Econ Pöyry og siviløkonom Kåre Elnan i Prognosesenteret svarte på dine spørsmål om boligmarkedet i nettmøte .

Investorene tilbake
Nygaard er ikke alene om å hamstre utleieobjekter. Kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren sier er investorene tilbake i utleiemarkedet:

– Tidligere har mange av dem som har hatt utleiebolig, solgt leiligheten for å få glede av prisoppgangen. Nå har de sluttet å selge, og begynte å kjøpe isteden. Det betyr tiltro til stigende leie- og boligpriser, sier Farmakis til Dagens Næringsliv.

En telefonrunde til Utleiemeglerens kontorer i Trondheim, Bergen og Stavanger bekrefter den samme trenden.

Fine biler og pene i tøyet
Eiendomsmegler Thomas A. Kiligitto i Nordvik & Partners mener bonanzaen i utleiemarkedet skyldes at pengesterke investorer går fra børs til bolig.

– De er middelaldrende menn, kommer på visning i fine biler og er pene i tøyet. Etter å ha sett på leilighetene i fem minutter, slår de til med høye bud. De mest attraktive leilighetene med tanke på utleie fyker unna langt over takst, sier Kiligitto til Dagens Næringsliv.

Les også: Sigbjørn Johnsen er bekymret for boligprisene

Kraftig boligprishopp

Spår bråstopp i boligprisveksten


- Boligen gjør deg aldri mer rik (2010)

- Ulogisk at forbrukerne fortsetter å være «bullish» på å kjøpe bolig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.