Det er ikke ofte en eiendomsmegler er glad for dårlig vær på hyttevisning. Men det var Henrik Tangen hos Krogsveen da han første mai inviterte potensielle budgivere til Arøy utenfor Kragerø.

–Ja, heldigvis var det dårlig vær. Men det kom fryktelig mange likevel. Jeg måtte hyre inn alle de tre taxibåtene som finnes her pluss bruke vår egen båt. Det var godt over 60 personer på visningen, forteller han.

Enkel standard

Eiendommen på Årøy inkluderer vel 1,4 mål tomt, et hovedhus med bruksareal på 94 kvadratmeter, et anneks på 21 kvadratmeter, et uthus på åtte kvadratmeter og en halv sjøbod. Hytta ble bygget i 1915. Standarden beskrives i prospektet som «enkel med tregulv, panelte vegger og himlinger», men også med «en egen sjarm med smårutete vinduer og særpregede detaljer». Både hovedhus, anneks og sjøbod trenger vedlikehold. Det er råteskader både på kledning, vinduer og på taket.

Hytta på Arøy er bygget i 1915 og har verken innlagt vann eller strøm.
Hytta på Arøy er bygget i 1915 og har verken innlagt vann eller strøm. (Foto: Krogsveen/Optical Media)

Og det er hverken innlagt vann eller strøm og det er heller ikke egen strandlinje. Og så er det i tillegg boplikt.

–Ja, eiendommen er registrert som bolig og kjøperen må søke konsesjon. Men uten å kunne forskuttere noe, har vi fått signaler fra kommunen på at det er gode muligheter for fritak for boplikten, sier Henrik Tangen.

Hektisk budrunde

Eiendomsmegleren hadde satt en prisantydning på 1,9 millioner kroner. Det ble helbom.

–Jeg liker å treffe riktig med prisantydningen. Men det klarte jeg ikke denne gangen. Det var en vanskelig eiendom å prissette. Det er en sjelden idyll med en gammel frukthage og gressbakke ned mot brygga og nærhet til fine strender og turstier, blant annet opp til toppen av øya der du har Kragerøskjærgårdens fineste utsikt. Men fra hytta ser du knapt sjøen. Så er den samtidig i en prisklasse mange har anledning til å realisere, og det er nok en del av forklaringen på den enorme interessen, sier han.

Eiendomsmegler Henrik Tangen hos Krogsveen erkjenner at han bommet med prisantydningen, men synes eiendommen var vanskelig å prissette.
Eiendomsmegler Henrik Tangen hos Krogsveen erkjenner at han bommet med prisantydningen, men synes eiendommen var vanskelig å prissette. (Foto: Krogsveen/Optical Media)

–Og det ble en hektisk budrunde?

–Ja, det kokte fra tidlig onsdag morgen. Det første budet var på 1,55 millioner, og deretter bar det i vei. Det var tre budgivere og i tillegg en dame som satt i en frisørsalong i Oslo som jeg måtte be en kollega løpe og levere et budskjema til, men da han nådde frem, hadde det allerede kommet inn bud over damens makspris. En Bærumsmann fikk til slutt tilslaget med et bud på 2,85 millioner kroner, sier Tangen og legger til at både de tre søsknene som solgte og mannen fra Bærum som kjøpte alle var fornøyde med prisen.(Vilkår)

– Jeg lurer på om Android begynner å ta knekken på IOS.
To operativsystemer slåss om makten i mobilmarkedet - Apples IOS og Googles Android
00:00
Publisert: