Boligprisene beveget seg ikke en tomme fra tredje til fjerde kvartal 2009, viser Boligprisindeksen fra Statistisk sentralbyrå som ble publisert i dag, tirsdag.

Målt mot samme kvartal året før, var imidlertid prisene 11,6 prosent høyere i fjorårets siste kvartal, viser statistikken.

Dette betyr at den kraftige oppgangen i boligprisene i første halvdel av 2009 stoppet opp og dels ble reversert mot slutten av året.

Den siste statistikken viser blant annet at nedgang i prisene på 2,0 prosent i Trøndelag utenom Trondheim, nedgang på 1,1 prosent på Sør-Østlandet og nedgang på 0,8 prosent i Oslo.

Oljefyrte priser
Men én by skiller seg i særklasse ut i motsatt retning: Stavanger.

Her økte boligprisene hele 5,7 prosent i fjerde kvartal i fjor, noe som gav en oppgang på 15,2 prosent året gjennom.

At Stavanger utmerker seg som Norges heteste boligmarked er ikke et nytt trekk. Dersom man ser på boligprisutviklingen i storbyene i Norge fra 2004 til 2009, økte prisene i snitt 29 prosent.

I Stavanger derimot har boligprisene økt hele 53 prosent i samme periode.

Les også DnB Nors spådom for boligprisutviklingen fremover: Solid boligprisoppgang neste fire år

Les også: - Boligprisene er for lave

Diskutér saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.