Norges beste boliglån tilgjengelig for alle, med sikkerhet innenfor 50 prosent av boligens markedsverdi, er ifølge finansportalen.no akkurat nå SpareBank 1 Oslos tilbud på 2,85 prosent nominell rente.

Men det finnes en bank som gir et ganske mye vassere tilbud: Sparebanken Østs billigbank, Din Bank, tilbyr nemlig boliglån med samme sikkerhet til 2,55 prosent rente.



Tusenvis å spare
Med et boliglån på én million kroner betyr dette at det tilsynelatende billigste tilbudet på finansportalen nå er 3.000 kroner dyrere før skatt i året enn tilbudet fra Din Bank.

Bruk DNs kalkulator til å sjekke hvor mye du ville spart på å få denne renten, sammenlignet med renten du har i dag. (Artikkelen fortsetter under).

Det var i sommer at Din Bank lanserte supertilbudet på lån innenfor 50 prosent sikkerhet i boligen. Med litt annonsering på TV Norge fikk tilbudet ifølge banken «brukbar respons».

Hadde derimot tilbudet vært med på finansportalens oversikt, ville trolig langt flere kastet seg på. Så hvorfor holdes tilbudet hemmelig på finansportalen.no?

I Din Bank viser de til tekniske begrensninger på den statlig eide portalen.

- Måten finansportalen er lagt opp på gjør at vi ikke får lagt inn tilbud innenfor 50 prosent av boligens verdi, fordi det ikke passer med standard-malen banker flest bruker, sier viseadministrerende direktør i Din Bank, Pål Strand til DN.no.

 

Vil ikke lure kundene
Lånetilbud begrenset opp til 50 prosent av boligens verdi er uvanlig. De fleste banker tilbyr lån innenfor 60, 70, 75, 80, 90 eller 100 prosent av boligens verdi.

Og da oppstår det ifølge Din Bank en kinkig situasjon dersom de legger inn sitt tilbud på finansportalen.

- Vi havner under bolken 60 prosent av boligens verdi - og dermed blir kundene lurt til å tro at de kan få dette tilbudet under den forutsetningen. Dette har vi tatt opp med finansportalen, uten at de har gjort noe med det, sier Strand.

Din Bank skulle nemlig mer enn gjerne markedsført tilbudet gjennom finansportalen.

- Jeg er temmelig sikker på at dette er Norges beste lånetilbud. Så det er jo synd for oss at vi ikke er der, erkjenner Strand.

- Grenseløst feil!
Men i finansportalen er man umiddelbart ikke villig til å ta på seg skylden for at supertilbudet ikke når ut til brukerne av portalen.

- Det Din Bank hevder er helt grenseløst feil, utbryter daglig leder av finansportalen.no, Elisabeth Realfsen.

Ifølge henne kan enhver bank legge inn hvilket tilbud de måtte ha, så lenge de sørger for å definere i programmet som brukes at tilbudet begrenser seg til den eller den prosenten av boligens verdi.

Realfsen sier hun nå umiddelbart vil ta kontakt med Din Bank for å oppklare eventuelle misforståelser - og sørge for at banken forstår hvordan man går frem for å legge inn opplysningene riktig.

- Jeg mistenker at de har sett en teknisk begrensning på siden vår som ikke finnes, sier Realfsen.

OBS: Etter at DN.no tok opp saken har Din Bank og finansportalen.no identifisert og løst problemet, slik at også Din Banks tilbud er med på finansportalens liste fra i dag.

Les også: Du kan få 6 % rente om to år og Her får du beste lånerente akkurat nå (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.