Selv om du har en godt betalt jobb, utløser ikke dét nødvendigvis en god pensjon. Flere må tidlig begynne å spare for å sikre pensjonisttilværelsen, skriver Finansavisen.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DnB Nor forklarer at om du begynner å jobbe som 30-åring, er gift, og har en årlig inntekt på 400.000, vil du sitte igjen med en årlig pensjon fra folketrygden på 157.000 kroner som 65-åring. Pensjon fra arbeidsgiver kommer i tillegg.

Har du derimot en dobbelt så høy inntekt, rundt 800.000 kroner, blir ikke utbetalingene så mye rausere. Du vil da sitte igjen med en årlig pensjon fra folketrygden på 176.000 kroner som 65-åring.

Større fall for høytlønnede
- Fallet for de som tjener mest er altså mye større, sier Sandmæl til Finansavisen.

Sandmæl anbefaler flest mulig å bruke en pensjonskalkulator for å se hva de har krav på. Deretter bør du se hva du har råd til å legge unna i en spareordning.

Les også: Valgforsker: - Pensjonistene er egoistiske og bortskjemte

- Du kan gå på en økonomisk smell (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.