Huseiernes Landsforbund (HL) inviterer alle sine medlemmer og alle landets boliglånskunder til å bli med i et massesøksmål mot Norges største banker.

Årsaken er at bankene de økte boligrenten med 0,3 prosentpoeng tidligere i vår, skriver VG.

Administrerende direktør Peter Batta i HL vil nå se om de kan få rettslig støtte for at renten er for høy.

– Vi åpner onsdag en side på Facebook og Twitter, der vi ber folk som er interessert i delta i et massesøksmål mot bankene, om å melde seg. Vi mener alle økonomiske forhold skulle tilsi en lavere rente, og at den siste renteøkningen er ulovlig, sier administrerende direktør Peter Batta i HL til VG.

- På feil premisser
Batta mener bankene oppga feil begrunnelse – behov for økt kapitaldekning – da de satte opp renten med 0,3 prosentpoeng.

– Både statsminister og finansminister har sagt at det ikke er grunnlag for den siste renteøkningen. Vi mener derfor renten ble satt opp på feil premisser, sier Batta.

Siden bankene må varsles flere uker i forkant om et søksmål, sender Batta ut varselet nå, slik at kundene kan innlede søksmål etter ferien.

Etter rettsferien sender HL et prosessvarsel til DNB og andre store banker, som ikke har satt ned renten med 0,5 prosentpoeng innen 15. august.

Les også: - Bankene kan øke rentene mer enn Norges Bank venter

<b>- Gullalderen er over</b>


Mindre sannsynlig med rentekutt til høsten


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.