I åtte år har hytteeierne på Hankø slåss mot utbyggingen av 40 utleiehytter i strandkanten.

Etter flere runder i både Fredrikstad kommune og hos fylkesmannen saksøker utbygger, Hankø Utvikling, en gruppering kritiske hyttenaboer, rederdatter Alexandra Dyvi, Grete Anita Dyb og as Johannessen, skriver Dagens Næringsliv.

–Det vil se ut som et monsterbygg i historiske omgivelser. De ødelegger inngangsporten til Hankø. Dette er en ren snikprivatisering i strandkanten. Vi kjemper for allmennhetens interesser, sier rederdatter og kunstgallerieier Alexandra Dyvi (54), medlem av «Aksjonistgruppen mot Utbygging av Husebukta».

Rundt 40 hytteeiere har alliert seg mot utbyggingen. Men bare et fåtall tør å stå frem med navn.

Forfatter Ari Behn, Märtha Louise og filmregissør Harald Zwart har tidligere protestert mot utbyggingen til Hankø Utvikling.

Kronerulling
Byggemotstanderens kasse er imidlertid bunnskrapt etter alle årene med innbitte protester, og Dyvi oppfordrer naboene til kronerulling for å dekke en ny rettsfeide.

Ifjor sommer samlet opprørerne inn 270.000 kroner fra hyttenaboer. Den berammede rettssaken mot utbygger er budsjettert til en halv million kroner ved tap.

– Dyvi, Dyb og Johannessen har tvunget oss til å gå til søksmål fordi de krevde at vi stoppet hele byggeprosjektet. Som ansvarlig eiendomsutvikler var vi nødt til å rydde et slikt krav av veien, sier Rasmus Os, prosjektleder i Hankø Utvikling.

Les også: - Rik på å kjøpe hytte? Glem det! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.