- Det har vært bråstopp i markedet, sier eiendomsrådgiver Tore Rugsveen i Terra Eiendomsmegling Lillehammer til DN.no.

I 3. kvartal 2008 ble det omsatt 2.500 bebygde fritidseiendommer i fritt salg. Sammenliknet med samme kvartal i fjor er det en nedgang på 15 prosent.

Det viser eiendomsomsetningstallene lagt frem av Statistisk sentralbyrå i dag.

Prisfall
I tillegg faller prisene. I tredje kvartal kostet gjennomsnittshytta 1.389.000 kroner mot 1.396.000 kroner i andre kvartal.

Det er vanlig at prisene er noe lavere i tredje, enn i andre kvartal.

Likevel er gjennomsnittsprisen så langt i år 9,8 prosent høyere enn gjennomsnittsprisen for 2007.

Vestfold hadde det høyeste gjennomsnittet med 3,6 millioner kroner, deretter fulgte Telemark og Vest-Agder, begge med et gjennomsnitt på omtrent 2 millioner kroner. Omsetning av fritidseiendommer på festetomter inngår ikke i disse tallene.

Sjekk prisene i din hyttekommune

Hvilken vei går hyttemarkedet? Diskuter saken nedenfor!

Boligsalget faller også
Det ble tinglyst 20.600 omsetninger av bebygde boligeiendommer i fritt salg i 3. kvartal i år, en nedgang på 9 prosent fra tilsvarende kvartal i 2007. Samlet verdi for disse eiendommene var 50,1 milliarder kroner, som gir en gjennomsnittlig kjøpesum per omsetning på 2,4 millioner kroner. Dette er en stigning på 6 prosent i forhold til 3. kvartal i fjor.

I 3. kvartal i år ble det omsatt eiendommer til en samlet verdi av 69,4 milliarder kroner. Det er en nedgang på 5 prosent sammenliknet med 3. kvartal i fjor. Omsetningsverdien gikk ned i alle fylker med unntak av Finnmark. I alt ble det tinglyst 42 960 omsetninger av fast eiendom, en nedgang på 9,5 prosent fra samme kvartal i fjor.

Hvilken vei går hyttemarkedet? Diskuter saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.