Tallene kommer fra Kredinor, og de bekymrer prosjektleder Tamar Thorud i Barnas Jurist, melder NRK. Organisasjonen gir gratis rettshjelp til unge under 25 år. 

– Det er en utfordring at mange har lite forståelse for forholdet mellom inntekt og forbruk, effekter av rentesrente og så videre. Vi ser et klart behov for å legge til rette for at folk får bedre økonomiforståelse og gode betalingsvaner i ung alder, sier Thorud. Han forteller fristelsene er mange og kjøpepresset stort, og ofte oppstår betalingsproblemene når forbruksgjeld kommer ut av kontroll. 

– Veien er kort fra handel på nett til kredittkortgjeld som eskalerer.

Markedssjef Ingjerd Thurmer i Kredinor sier utviklingen har gått feil vei siden 2014 og at hver person som har inkassogjeld, i snitt har 2,6 saker mot seg. 

– Av erfaring vet vi at jo mer en person skylder, jo vanskeligere er det å betale tilbake, forklarer hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.