Fredag la finansminister Siv Jensen frem forslaget som vil gi de 1,4 millioner nordmenn som i dag har innskuddspensjonsordning gjennom arbeidsgiver – en egen pensjonskonto. Kontoen vil følge arbeidstageren gjennom arbeidslivet til pensjonsalder.

– Dette har jeg vært opptatt av siden innskuddspensjonsordningen ble innført rundt 2000. Pensjon er et lappeteppe av ulike ordninger og kontoer. Målet med pensjonskontoen er å gi folk bedre oversikt, sier Jensen.

I dag er det slik at en arbeidstager kan ha opptjent pensjon – såkalte pensjonskapitalbevis -fra tidligere arbeidsgivere på forskjellige kontoer hos ulike leverandører, i tillegg til innskuddspensjonskontoen hos eksisterende arbeidsgiver. Nå foreslår regjeringen at alt skal samles på en konto som skal følge arbeidstageren hele livet. Forslaget sendes over til Stortinget for behandling.

Sparer 800 millioner kroner i kostnader

Effektiviseringen ved å samle alt på en konto skal gi 800 millioner kroner i besparelser, ifølge beregninger en arbeidsgruppe har gjort for Finansdepartementet.

– Vi håper bedre oversikt vil bidra til økt bevissthet om sparing til pensjon, sier Jensen.

Det blir imidlertid ikke anledning til å spare privat penger på denne kontoen. Det blir heller ikke mulig å plassere de 350 milliarder kroner i fripoliser, som arbeidstagere som tidligere hadde ytelsespensjon gjennom arbeidsgiver har.

– Det er fordi fripoliser har et forsikringselement i seg. Det kan man ikke plassere inn på en konto som skal være ren pensjonsparing, sier Jensen.

Forslaget er at pensjonskontoen opprettes hos den leverandøren den eksisterende arbeidsgiveren har, så flyttes tidligere opptjent pensjon til den leverandøren. Den enkelte kan likevel velge å flytte midlene til en annen leverandør senere. Den enkelte må selv betale kostnadene ved forvaltningen av tidligere pensjonsopptjening, mens arbeidsgiver betaler kostnadene ved den løpende pensjonsordningen.

Regning på 300 millioner kroner til bedriftene

I tillegg til forslaget om pensjonskonto, foreslår regjeringen at arbeidsgivere nå må sette av pensjon til alle arbeidstagere fra første dag. I dag er det slik at hvis en arbeidstager jobber under ett år, så får hun ingen opptjening til pensjon med seg videre.

Dette er et forslag NHO og andre arbeidsgiverorganisasjoner er imot, fordi det vil påføre medlemsbedriftene deres økt kostnad på 300 millioner kroner. Det bryr Jensen seg lite om.

– Pensjon har en kostnadsside, sånn er det bare. Slik det er i dag, subsidierer de som jobber kort tid i bedriften de som har jobbet der lenge. Det er ikke rettferdig. Har man rett til å opparbeide seg pensjon, skal man få med seg rettighetene sine uavhengig av hvor lenge man har jobbet i bedriften, sier Jensen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De har kjempet mot juleshoppingen siden 1992, med lite hell
DNs politiske julekalender | Luke 14: Kjøpefri jul?
01:21
Publisert: